Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

dec
02
péntek

2016. Advent 2. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.26. - 02:07


 

1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér társulat, majd 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk az Oltáriszentség előtt.

2.    A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is testvéreinket. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

3.    Csütörtökön a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepét tartjuk, a reggel 6 órakor kezdődő rorate szentmisében.

4.    A 2017. év első félévi újság előfizetéseket december 15-ig szíveskedjenek az irodában vagy a sekrestyében befizetni, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.

5.    Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 8 nappal, december 17-én kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonaikba, hogy együtt imádkozzon a család a Szent Család képe előtt, azok szíveskedjenek feliratkozni a sekrestyében. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.

6.    A 2017. évre a szentmisék előjegyzése betelt, ezért sajnos nem tudunk már elfogadni miseszándékot a jövő évre.


≈ ≈ ≈


7.    Szeplőtelen Fogantatás ünnepén 18.00 órakor az orsolyita templomban búcsúi püspöki szentmise kezdődik. A szentmise után gyertyás körmenet lesz a várkerületi Mária oszlophoz, ahol Dr. Veres András megyéspüspök úr megáldja a felújított szobrot, és római mintára annak megkoszorúzása történik meg. Az ünnepre szeretettel hívják a testvéreket!

 




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 904.0 KB, formátum: .pdf)