Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 24.,
György napja van.

 

dec
03
vasárnap

2017. Advent 1. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.24. - 16:04



1.    Hétfőtől szombatig reggel 6 órakor lesznek a Rorate, hajnali szentmisék templomunkban. Az adventi időben esti szentmisék hétköznapokon nem lesznek. Szombaton reggel 6 órakor és 18.00 órakor lesznek szentmisék, vasárnap pedig szokott időkben: 8.30, 10.00 és 18.00 órakor. Az adventi időben végezzük el karácsonyi szentgyónásunkat. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk testvéreinket, mint ahogy ezt az elmúlt esztendőben is nagyon szép számmal megtették.

2.    Azokat a beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, jelentsék a plébánián, hogy felkereshessük őket. Azonban szeretettel kérjük, hogy ne karácsony hetére halasztódjék a betegek áldoztatása.

3.    Az adventi időben nemcsak a hajnali szentmiséken résztvevőknek szeretnénk nyújtani naponta lelki útravalót, hanem az internetes világhálón keresztül mindazoknak, akik plébániánk honlapját (www.szentistvansopron.hu) meglátogatják. Az adventi ablakok a „galéria” menüpont alatt lesznek elérhetők. Adventi készületünk idején minden napra ajánlunk egy szentírási helyet olvasásra és gondolatokat elmélkedésre.
Adja az Úr, hogy a naponta kézbe vett lapocskákon-, vagy a honlapon kinyitott ablakokban megjelenő gondolatok, segítsék felkészülésünket a Megváltó születésének szent ünnepére.

4.    Szeplőtelen Fogantatás ünnepének előestéjén (dec. 7.) 18.30 órakor a Domonkos templomban ünnepi zsolozsmát imádkozunk, majd gyertyás körmenet lesz a várkerületi Mária oszlophoz. A zsolozsmát, valamint a Mária-szobor megkoszorúzását Dr. Veres András megyéspüspök úr végzi.

5.    Pénteken (dec. 8.) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük, hogy az elsőáldozásra készülők kötelezően jelenjenek meg.

6.    Ajándékkészítési közös munkát szerveznek dec. 16-án (szombat) de. 9-12 óráig plébániánk közösségi termébe. Szeretettel várják azokat a gyermekeket, akik szeretnének örömet szerezni olyan magányos, idős embereknek, akik másoktól nem kapnak karácsonyi ajándékot. 

 




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 1.0 MB, formátum: .pdf)