Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 19.,
Emma napja van.

 

dec
08
péntek

2017. Advent 2. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.19. - 13:45



1.    A mai napon 17.00 órától imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2.    A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is testvéreinket. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

3.    A 2018. év első félévi újság előfizetéseket szíveskedjenek a sekrestyében befizetni, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.

4.    Kedden (dec. 12.) 18.00 órakor kezdődő karácsonyt-váró összejövetelen tartjuk a Plébánia Tanácsadó Testületével megbeszélésünket, valamint ekkor köszönjük meg egész éves szolgálatát mindazoknak, akik önzetlen szeretettel szolgálnak, segítenek, dolgoznak a templomért és plébániáért.

5.    Pénteken (dec. 15.) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától a bérmálásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük, hogy a bérmálásra készülők kötelezően jelenjenek meg.

6.    Szombaton, az esti szentmise kezdetén, az adventi gyertyagyújtást a Rózsafüzér-társulat tagjai végzik.

7.    Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 8 nappal, december 17-én kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonaikba, hogy együtt imádkozzon a család a Szent Család képe előtt, azok iratkozzanak fel a sekrestyében. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.

8.    A Szent Margit templomban december 17-én (vasárnap) 18.00 órától a Julianeum énekkar „Adventi áhítatot” tart.

9.    December 19-én 17.00 órakor tartják a soron következő  Soproni Alzheimer Cafét, a Pannónia Hotel Konferencia Termébe,  ahol Barna Máté domonkos rendi szerzetes atya tart előadást: Idősek a Bibliában” címmel.





Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 627.0 KB, formátum: .pdf)