Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 25.,
Márk napja van.

 

szept
15
péntek

2017. Évközi 24. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.25. - 02:05



1.    A Deák-téri iskolában is megkezdődött a hitoktatás. A hitoktatást Vizer Krisztián és Iván Izabella hittanárok végzik. A hitoktatással és a szentségfelvétellel kapcsolatosan hirdetjük: az egyház szabályzata meghatározza, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, jó szándékukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt-kereszténnyé válás krisztusi útján. Az elsőáldozásra és bérmálásra készülők szülei részére megbeszélést tartunk október 4-én (szerda) 17.00 órától a Szent István templomban.

2.    A Reformáció 500 éve címmel konferenciát, fotókiállítást és kerekasztal beszélgetést tartanak szeptember 20-án (szerda) a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

3.    Jövő vasárnap Szentírás vasárnapja lesz.


≈ ≈ ≈


4.    A Szent Mihály templom búcsúját szeptember 29-én (péntek) Szent Mihály főangyal ünnepén 18.00 órakor kezdődő szentmisében ünnepeljük a város papjaival. Október 1-jén (vasárnap) az ünnepi szentmise 9.30-kor kezdődik, melynek főcelebránsa Dr. Lukácsi Zoltán ezüstmisés atya, a Győri Hittudományi Főiskola rektora. Szeretettel várják a testvéreket.

5.    A Fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából országos zarándoklatot tartanak Budapesten október 13-14-én.

 




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 905.0 KB, formátum: .pdf)