Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 24.,
György napja van.

 

febr
03
péntek

2017. Évközi 5. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.24. - 18:52



1.    Ma, a szentmisék végén Balázs-áldásban részesítjük kedves testvéreinket. Egyházunk hivatalos imádsága így hangzik két megszentelt gyertya között a keresztény ember felé: „Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására, védjen meg téged az Isten a torokbajtól és minden más betegségtől, az Atya, † a Fiú és a Szentlélek nevében.” Kérjük, hogy kettesével legyenek kedvesek jönni az oltár előtti lépcsőhöz az áldás fogadására.

2.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért, titokcserével.

3.    Február 11-én (szombaton), a Lourdes-i Boldogságos Szűzanya megjelenésének ünnepe lesz. Ezen a napon az esti szentmise után, Lourdes-i körmenetet tartunk. Ez a nap egyben a Betegek Világnapja is, imáikban emlékezzünk meg beteg és szenvedő embertársainkról.

4.    A Győri Egyházmegyében, február 2-án, megalakult az Apor Vilmos Imaszövetség, amelynek tagjai vállalják, hogy új papi és szerzetesi hivatásokért fognak imádkozni. Kérjük, hogy minél többen csatlakozzanak az imaszövetséghez, amelyhez jelentkezési lap található az újságos asztalokon. A jelentkezési lapokat kitöltve, szíveskedjenek leadni a sekrestyében vagy a plébánián.

5.    Házasság Hete programra hívja az érdeklődőket február 5-18. között a Schönstatti Családmozgalom soproni közössége. Részletek a plakátokon megtalálhatók.

6.    Előadást tart Dr. Soós Viktor, február 8-án (szerda) a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában (Petőfi tér 3.). Az előadás címe: A Mindszenty-per. A belépés díjtalan. Várják az érdeklődőket.

 




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 898.0 KB, formátum: .pdf)