Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. március 28.,
Gedeon, Johanna napja van.

 

febr
24
péntek

2017. Évközi 8. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.03.28. - 17:51



1.    Ma (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Cursillo imaközösség.

2.    A héten hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt. A nagyböjti időszak ráhangolja a keresztény embert a húsvéti misztérium, a megváltás titkának méltó megünneplésére. Hamvazószerdán a szentmise keretében megáldjuk a hamut, mellyel keresztet rajzolunk a keresztény ember homlokára. Hamvazószerdán szigorú böjt van, amikor nem fogyasztunk húseledelt, 18 éves kortól pedig háromszori étkezést tartunk. Akik nem tudnak hamvazószerdán részt venni a szentmisén, ők a jövő hétvégi szentmisék végén hamvazkodhatnak. A böjt és az imádság legyen hálaadás a minket megváltó Krisztusnak.

3.    Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk a szentmise előtt fél 6-tól. A nagyböjti péntekek böjti napok, ezeken a napokon is hústól való megtartóztatás van.

4.    A nagyböjti városi lelkigyakorlat az idei évben, március 6-7-8-án a Szent György templomban lesz megtartva. Vezetője: Vértesaljai László jezsuita szerzetes atya lesz.

5.    Felhívjuk a Szülők figyelmét, hogy gyermekeik iskolába való beíratásakor, a katolikus hit- és erkölcstan oktatás választása hitbeli kötelességük.

6.    Az Isteni Irgalmasság Vasárnapjára (április 22-23) zarándokutat szerveznek Lengyelországba. Részletek a plakáton olvashatók.

7.    Hangversenyt tartanak a Szent György templomban március 4-én (szombat) 19.00 órától, Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója alkalmából. A belépés díjtalan.


 




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 924.0 KB, formátum: .pdf)