Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

ápr
28
péntek

2017 Húsvét 3. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.26. - 19:45


 

1.    Hétfőn nem lesz szentmise templomunkban.

2.    A héten megkezdjük május hónapját, amely a Szűzanyának van szentelve. Az esti szentmisék előtt tartjuk 18.45 órától a májusi, lorettói litániát, a Boldogságos Szűz Máriát köszöntve.

3.    Az elsőáldozás kettő hét múlva, május 14-én (vasárnap) de. 10.00 órakor lesz templomunkban. Az elsőáldozók részére próbát tartunk a héten, csütörtökön 17.00 órától.

4.    A héten elsőpéntek lesz, végezzünk szentgyónást és járuljunk minél többször szentáldozáshoz.

5.    Megköszönjük mindazok adományát, akik eddig már befizették egyházi hozzájárulásukat a Plébánia Hivatalban. Erre továbbra is lehetőség van. A héten megkezdte az egyházi adószedő – Simonfi Ferencné, az egyházi hozzájárulás beszedését, akinél befizethetik az éves összeget. A Győri Egyházmegyében a megállapított minimál összeg: keresettel rendelkezőknek éves 4 000 Ft, nyugdíjasnak, vagy GYES-en lévőknek éves 2 000 Ft. Ezen pénzösszegekből tartjuk fenn templomunkat és plébániánkat. Ezért kérjük szeretettel adományaikat. Továbbra is lehetőség van arra, hogy banki átutalással, vagy sárga postai csekken történjen a befizetés, amit kérhetnek az egyházi adószedőtől ill. a templomi újságos asztalokon is megtalálhatók.

6.    Jövő vasárnap, Jó Pásztor ünnepe lesz, amikor hivatásokért imádkozunk. A hét folyamán imáinkat ajánljuk fel papi és szerzetesi hivatásokért. Jövő vasárnapi perselyadományainkkal pedig segítsük a papnevelés nemes feladatát.

 




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 909.0 KB, formátum: .pdf)