Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 20.,
Tivadar napja van.

 

márc
03
péntek

2017 Nagyböjt 1. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.20. - 17:09


1.    A szentmise végén hamvazkodhatnak testvéreink, amelyet a bűnbánat és megtérés jeleként hintünk magunkra. Egyházunk a következő imát mondja: „Emlékezz ember, mert porból vagy és porrá leszel!”

2.    Hálásan köszönjük adományaikat, amelyet a múlt vasárnapi perselyezések alkalmával nyújtottak a Katolikus Iskolák javára. Isten legyen bőkezű jutalmazója minden adományozónak!

3.    Ma (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

4.    A nagyböjti városi lelkigyakorlat a héten, március 6-7-8-án (hétfőtől szerdáig) a Szent György templomban lesz megtartva. Vezetője: Vértesaljai László jezsuita szerzetes atya lesz. A lelkigyakorlatos napokon a Szent György templomban 16.00 órától gyónási lehetőség van.

5.    Ezeken a napokon, hétfőtől szerdáig, nem lesz szentmise templomunkban.

6.   Szeretettel hívjuk testvéreinket pénteken 17.30 órától keresztúti imádságra.  Hozzunk áldozatot, hogy minél többen imádságos lélekkel kapcsolódjunk be Jézus Krisztus értünk vállalt szenvedésének elmélkedéseibe.

7.    A nagyböjt folyamán végezzünk szentgyónást. A bűnbánat szentségében Isten soha nem elítél, hanem fölemel minket. Minél többen éljünk ezzel a lehetőséggel és tapasztaljuk meg az Irgalmas Szeretetet.

8.    Két hét múlva, március 19-én (vasárnap) lesz templomunk szentségimádási napja. A hirdetőtáblára kifüggesztettük a szentségimádási órák beosztását. Kérjük, hogy mindenki szenteljen időt az Oltáriszentségben köztünk élő Krisztusnak.

 




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 918.0 KB, formátum: .pdf)