Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. március 29.,
Auguszta napja van.

 

nov
29
csütörtök

2018 Advent 1. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.03.29. - 10:48

 


1. Köszönjük testvéreink nagylelkű adományait, melyeket a karitász javára nyújtottak, valamint köszönjük a „cipős-doboz” segítő akcióban megmutatkozó szeretetüket.

2. Örültünk a múlt szombati szentségimádáson résztvevőknek, akikkel egy közösséget alkotva tudtunk imádkozni.

3. A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

4. Hétköznapokon reggel 6 órakor Rorate, hajnali szentmisék lesznek templomunkban. Szombaton reggel 6 órakor és 18.00 órakor lesznek szentmisék, vasárnap pedig szokott időkben: 8.30, 10.00 és 18.00 órakor. Az adventi időben végezzük el karácsonyi szentgyónásunkat. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk testvéreinket, mint ahogy ezt az elmúlt esztendőben is nagyon szép számmal megtették.

5. Azokat a beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, jelentsék a plébánián, hogy felkereshessük őket. Azonban szeretettel kérjük, hogy ne karácsony hetére halasztódjék a betegek áldoztatása.

6. Az adventi időben nemcsak a hajnali szentmiséken résztvevőknek szeretnénk nyújtani naponta lelki útravalót, hanem mindazoknak, akik plébániánk internetes honlapját (www.szentistvansopron.hu) meglátogatják. Az adventi ablakok a „galéria” menüpont alatt lesznek elérhetők. Az idei évben vasárnapokra is készültek lelki útravalók, amelyeket az ajtóknál osztanak. Adventi készületünk idei elmélkedéseiben a világosság-sötétség fogalmát, képeit hívjuk segítségül. Hiszen ahogyan szükségünk a fizikai valóságban a fényre, ugyanúgy szükségünk van arra, hogy a kegyelem fénye bevilágítson lelkünkbe.
Adja az Úr, hogy a naponta kézbe vett lapocskákon-, vagy a honlapon kinyitott ablakokban megjelenő gondolatok, segítsék felkészülésünket a Megváltó születésének szent ünnepére.

7. Pénteken (dec. 7.) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust.

8. Kérjük, hogy akik szeretnének jövő évi újságokat előfizetni, a sekrestyében jelezzék. A „Hitvallás” egyházmegyei magazin 2019-től csak elektronikusan jelenik meg, a januári utolsó példányt az eddigi előfizetők ajándékba kapják. Az újság előfizetéseket december 15-ig tudjuk fogadni az összeg befizetésével.

 




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 712.0 KB, formátum: .pdf)