Szent István Plébánia

Ma 2019. május 22.,
Júlia, Rita napja van.

 

aug
24
péntek

2018 Évközi 21. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2019.05.22. - 05:10


 

1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - imacsoport.

2. Templomunk búcsújával kapcsolatban köszönjük testvéreink nagyszámú jelenlétét, az imádságokat, énekeket és adományaikat. Továbbá azt a nagy munkát, ami megelőzte az ünnepet: a templom takarítását, szépítését. A felajánlott süteményeket, amit szeretettel hoztak. Az előkészületet a tanácsadó-testület tagjainak és a szorgos asszonyoknak, akik segítettek az ünnep előkészítésében és lebonyolításában. Munkatársainknak, a templom kórusának önzetlenül végzett odaadó szolgálatát és a ministránsok helytállását. Külön köszönet illeti a pékségeket, akik minden évben adományoznak termékeikből kenyeret és péksüteményt. Mindenkit az Úristen áldásával halmozzon el, hogy sok ilyen szép és felemelő ünnepben legyen részünk.

3. Szerdán (aug. 29.) 18.00 órakor a Bécsi úti Keresztelő Szent János templomban lesz ünnepi búcsúi szentmise, amelyre szeretettel hívnak mindenkit. Ezért szerdán nem lesz szentmise templomunkban.

4. Pénteken (aug. 31.) közös megemlékező szentmisét mutatunk be, augusztus hónapban eltemetett testvéreinkért.

5. Szeptember 1-jén (szombat), 10.00 órakor a Győri Székesegyházban ünnepi szentmisét tart püspök úr a jubiláló házaspárok részére. Akik jelezték plébániánkon részvételi szándékukat, azokat várják a szentmisére és az agapera.
 
6. Jövő vasárnap a 8.30 órakor kezdődő szentmisében tartjuk a Veni Sancte-t, melyben kérjük a diákokra és tanáraikra a Szentlélek Isten kegyelmét. Ezen a szentmisén az ifjúsági zenekar játszik. Szeretettel hívjuk a diákokat és szüleiket erre a szentmisére!

7. Szeptember 8-án van a Szent István templom felszentelésének 75 éves évfordulója. Ezen alkalomból szeptember 9-én de. 10.00 órakor kezdődő szentmisét Veres András megyéspüspök úr mutatja be és megáldja az eddig felújított épületrészt. Ezért már most hirdetjük, hogy szept. 9-én, kettő hét múlva csak 10.00 órakor lesz szentmise templomunkban, a 8.30-as szentmise elmarad.

8. Ugyancsak szeptember 9-én Strasbourgban boldoggá avatják az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek (szürkék) rendalapítóját, EPPINGER MÁRIA ALFONZA anyát. Erre készülve a Jézus Szíve Templomban szeptember 1-től imakilencedet tartanak a szentmisék előtt.
Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 880.0 KB, formátum: .pdf)