Szent István Plébánia

Ma 2019. augusztus 19.,
Huba napja van.

 

dec
28
péntek

2018 Szent Család vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2019.08.19. - 11:481. Dec. 31-én, (hétfő) a polgári év utolsó napja. Ezen a napon tartjuk a szilveszteri hálaadást 17.00-kor. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy közösen adhassunk hálát Istennek az elmúlt év minden kegyelméért.

2. Jan. 1-jén, (kedd) az újesztendő első napján, Mária Istenanyaságának parancsolt ünnepét üljük. Vasárnapi miserend lesz templomunkban.

3. A 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve, minden hónap első csütörtökén, a szentmise után fél órás szentségimádást tartunk. Az első alkalom a héten, csütörtökön lesz.

4. Jan. 4-én (péntek) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust, amelyre várjuk őket szeretettel.

5. Január 6-án (vasárnap) ünnepeljük Urunk megjelenését, (Vízkereszt) ünnepét. A 10 órás ünnepi szentmise keretében vizet szentelünk, és ezzel együtt megáldjuk azokat öntapadós címkéket, amiket a lakások bejárati ajtajára lehet felragasztani. Ezen található a tárgyi év: 2019, valamint C+M+B, Chistus Mansionem Benedicat - Krisztus áldása legyen a lakáson. Akik szeretnének otthonukba a megáldott címkékből, a szentmise befejeztével vihetnek belőle.

6. Akik szeretnék új vagy felújított lakásukat megáldatni és megszenteltetni, szíveskedjenek jelezni a plébánián.

7. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 8 év után, 2019-től új stóladíjakat állapított meg a szentmisék, esküvők és temetések tekintetében. Az új stóladíjszabás a plébánia irodán megtekinthető.
Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 674.0 KB, formátum: .pdf)