Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 24.,
György napja van.

 

dec
01
vasárnap

2019. Advent 1. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.24. - 22:17

1.  Köszönjük testvéreink nagylelkű adományait, melyeket a karitász javára nyújtottak. A gyűjtés összege 403.315 Ft volt, amit továbbítottunk is a győri püspökségre.

2.  A mai napon (vasárnap) 16.00 órakor Pitti Katalin Liszt-díjas Érdemes Művész tart adventi koncertet templomban, 17.45 órától pedig Jézus Szíve litániát imádkozunk.

3.  Hétköznapokon reggel 6 órakor Rorate, hajnali szentmisék lesznek templomunkban. Szombaton csak 18.00 órakor lesz szentmise, vasárnap pedig szokott időkben: 8.30, 10.00 és 18.00 órakor. Az advent folyamán végezzük el karácsonyi szentgyónásunkat. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk testvéreinket, mint ahogy ezt az elmúlt esztendőben is nagyon szép számmal megtették.

4.  Azokat a beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, jelentsék a plébánián, hogy felkereshessük őket. Azonban legyünk figyelemmel arra, hogy ne karácsony hetére halasztódjék a betegek áldoztatása.

5.  Az adventi időben nemcsak a hajnali szentmiséken résztvevőknek szeretnénk nyújtani naponta lelki útravalót, hanem mindazoknak, akik plébániánk internetes honlapját (www.szentistvansopron.hu) meglátogatják. Az adventi ablakok a „galéria” menüpont alatt lesznek elérhetők. Adventi készületünkben rövid szentírási részletek segítenek minket.  Adja az Úr, hogy a naponta kézbe vett lapocskákon-, vagy a honlapon kinyitott ablakokban megjelenő gondolatok, segítsék felkészülésünket a Megváltó születésének szent ünnepére.

6.  Kérjük, hogy akik szeretnének jövő évi újságokat előfizetni, (Új Ember hetilap, és az Adoremus havonta megjelenő liturgikus füzet) a sekrestyében jelezzék. Az Új Ember éves előfizetési összege 10.600 Ft, az Adoremus éves előfizetése 7.000 Ft. Az újság előfizetéseket december 15-ig tudjuk fogadni az összeg befizetésével.

7.  December 8-án, vasárnap 15 órakor a Táncsics utcai Jézus Szíve templomban ünnepi szentmise keretében Boldog Eppinger Mária Alfonza, a megváltós nővérek rendalapítójának csontereklyéjét adják át a rend általános főnöknője és számos nővér jelenlétében. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

8.  December 15-én (vasárnap) 18 órakor adventi hangversenyre várják az érdeklődőket az Árpád-házi Szent Margit Templomba.




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 1.0 MB, formátum: .pdf)