Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 19.,
Emma napja van.

 

aug
25
vasárnap

2019 Évközi 21.vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.19. - 02:55

1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - imacsoport.

2. Templomunk búcsújával kapcsolatban köszönjük testvéreink nagyszámú jelenlétét, az imádságokat, énekeket és adományaikat. Továbbá azt a nagy munkát, ami megelőzte az ünnepet: a templom takarítását, szépítését. A felajánlott süteményeket, amit szeretettel hoztak. Az előkészületet a tanácsadó-testület tagjainak és a szorgos asszonyoknak, akik segítettek az ünnep előkészítésében és lebonyolításában. Munkatársainknak, a templom kórusának önzetlenül végzett odaadó szolgálatát és a ministránsok helytállását. Külön köszönet illeti a pékségeket, akik minden évben adományoznak termékeikből kenyeret és péksüteményt. Mindenkit az Úristen áldásával halmozzon el, hogy sok ilyen szép és felemelő ünnepben legyen részünk.

3. Immár 6. alkalommal érkezik városunkba a Jerikó gyalogos zarándoklat, melynek célja az imádság és engesztelés hazánkért, gyermekeinkért, családjainkért. Augusztus 28-án, szerdán este 19 órakor imaórára várják a Kedves Híveket a Szent Imre templomba, majd másnap, 29-én reggel 8 órakor ugyanonnan lesz az indulás Sopronkövesdre. A soproni híveket is kérik, aki teheti, csatlakozzon ezen a napon a gyalogos zarándoklathoz, felajánlva az időt, fáradságot hazánk lelki, erkölcsi megújulásáért.

4. Pénteken (aug. 30.) közös megemlékező szentmisét mutatunk be, augusztus hónapban eltemetett testvéreinkért.

5. Jövő vasárnap (szept. 1.) a 8.30 órakor kezdődő szentmisében tartjuk a Veni Sancte-t, melyben kérjük a diákokra és tanáraikra a Szentlélek Isten kegyelmét. Ezen a szentmisén az ifjúsági zenekar játszik. Szeretettel hívjuk a diákokat és szüleiket erre a szentmisére!

6. Szeptember 7-én (szombat), 10.00 órakor a Győri Székesegyházban ünnepi szentmisét tart Püspök úr a jubiláló házaspárok részére. Akik jelezték plébániánkon részvételi szándékukat, azokat várják a szentmisére és az agapera.

7. "NEKünk érték a család!" címmel Egyházmegyei Családi Napra várják a családokat 2019. szeptember 14-én, szombaton 9-16 óráig a győri Apor Vilmos Iskolaközpontba (Győr, Pátzay Pál u. 46.), ahol többek között bemutatkoznak az Egyházmegyében működő házas- és családcsoportok, családokkal foglalkozó lelkiségi mozgalmak. Gyerekeknek, fiataloknak korosztályos programokra, szentmisére, közös ebédre, előadásra, dicsőítésre várjuk az érdeklődőket. A szervezők az ebéd miatt a családok regisztrációját kérik szeptember 5-ig a Győri Egyházmegye weboldalán. Az Egyházmegyei Családbizottság nagy szeretettel várja a Családokat!




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 832.0 KB, formátum: .pdf)