Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 25.,
Márk napja van.

 

szept
01
vasárnap

2019 Évközi 22.vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.25. - 18:24

1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat.
    18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2. A nyári hónapok elmúltával plébániánkon a hivatali idők ismét a megszokott rendben lesznek:
                             kedd és csütörtök de. 9-11 óráig,
                             szerda és péntek 15-17 óráig. 

3. Szeptember 8-án (vasárnap) ünnepeljük a Szent István templom felszentelésének évfordulóját. Ezért vasárnap a 10.00 órakor kezdődő szentmisében hálát adunk a templomért, megemlékezve mindazokról, akik építették és gondozták, akik benne szolgáltak és imádkoztak, valamint azokról, akik ma is hittel és szeretettel jönnek templomunkba és szerető gondoskodással tevékenykednek benne.

4. Szeptember 7-én (szombat), 10.00 órakor a Győri Székesegyházban ünnepi szentmisét tart Püspök úr a jubiláló házaspárok részére. Akik jelezték plébániánkon részvételi szándékukat, azokat várják a szentmisére és az agapera.

5. A Táncsics utcai Jézus Szíve templomban a Megváltós Nővérek alapítója, Eppinger Mária Alfonza anya boldoggá avatásának első évfordulójának ünnepe lesz szeptember 9-én, hétfőn. 17 órától szentségimádási órát vezetnek a Megváltós Nővérek, majd 18 órakor ünnepi szentmise lesz a város papságával, Turner Lajos fertődi plébános úr vezetésével, szentbeszédet mond: Both Zoltán városkáplán. Részletek a kitett plakáton olvashatók, szeretettel várják a Kedves Híveket!

8. "NEKünk érték a család!" címmel Egyházmegyei Családi Napra várják a családokat 2019. szeptember 14-én, szombaton 9-16 óráig a győri Apor Vilmos Iskolaközpontba (Győr, Pátzay Pál u. 46.), ahol többek között bemutatkoznak az Egyházmegyében működő házas- és családcsoportok, családokkal foglalkozó lelkiségi mozgalmak. Gyerekeknek, fiataloknak korosztályos programokra, szentmisére, közös ebédre, előadásra, dicsőítésre várjuk az érdeklődőket. A szervezők az ebéd miatt a családok regisztrációját kérik szeptember 5-ig a Győri Egyházmegye weboldalán. Az Egyházmegyei Családbizottság nagy szeretettel várja a Családokat!




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 719.0 KB, formátum: .pdf)