Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 23.,
Béla napja van.

 

szept
29
vasárnap

2019 Évközi 26.vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.23. - 14:54

1. Szentírás vasárnapjához kapcsolódóan készítettünk szentírási idézeteket, amelyek az idei évben az evangéliumokból valók. A templomból való kivonuláskor vigyünk belőlük és elmélkedjünk a kapott idézeten.

2. A héten megkezdjük október hónapját, amely Rózsafüzér Királynőjének, a Boldogságos Szűzanyának van szentelve. Istennek hála, hogy templomunkban egész év során minden esti szentmise előtt imádkozzák a rózsafüzért. Buzdítunk mindenkit, hogy ebbe a Máriás imádságba, - amely Krisztusra mutat, az Ő titkain keresztül -, kapcsolódjunk be minél többen október folyamán.

3. Kalendáriumok és fali naptárak vásárolhatók az újságos asztaloknál.

4. A soproni Domonkos templomban a Rózsafüzér Királynője búcsúját október 5-én és 6-án (szombat, vasárnap) ünneplik. Az ünnepi szentmise szombaton 18.00 órakor kezdődik. A szentmise után gyertyás körmenetet tartanak a Széchenyi téren. Vasárnap de. 10.00 órakor is ünnepi szentmisére várják a testvéreket. Részletes tájékoztatás a kihelyezett plakátokon olvasható.

5. A Soproni Szent István Plébánia várja azok jelentkezését, akik bekapcsolódva a felnőtt hitoktatásba a beavató szentségekben szeretnének részesülni (keresztség, bérmálás). Azokat az érdeklődőket is várjuk, akik már elnyerték a keresztéget, de valamilyen oknál fogva nem jutottak el az elsőáldozásig és a bérmálkozásig. A szentségekre való felkészítést a plébánián (hittanterem) tartjuk kéthetente pénteken 17 órától, a téli időszámítástól pedig 19 órától. Jelentkezni a jövő hét folyamán Bajkai Csaba plébánosnál lehet. Az első előadás időpontja október 11. 17:00 óra

6. A 9. évfolyamos tanulók részére, akik az elmúlt hetekben jelentkeztek a bérmálkozási felkészítőre egy külön csoport lesz. A foglalkozások napjának és időpontjának (rövid) megbeszélésére várom a jelentkezőket (és akár szüleiket) október 3-án (csütörtök) 18:00 órára a Soproni Szent István Plébánia hittantermébe.




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 816.0 KB, formátum: .pdf)