Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

okt
06
vasárnap

2019. Évközi 27. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.26. - 02:15

1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi- és szerzetesi hivatásokért. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2. Kedden (okt. 8.) Szűz Máriát, mint a Magyarok Nagyasszonyát ünnepeljük.

3. Szerdán (okt. 9.) 18.00 órakor szülői értekezletet (megbeszélést) tartunk a Soproni Szent István templom hittantermében a Deák Téri Általános Iskola jelenlegi 3-os hittanos tanulók szülei számár az elsőáldozással kapcsolatban.
                           
4. Vasárnap (okt. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

5. A Soproni Szent István Plébánia várja azok jelentkezését, akik bekapcsolódva a felnőtt hitoktatásba a beavató szentségekben szeretnének részesülni (keresztség, bérmálás). Azokat az érdeklődőket is várjuk, akik már elnyerték a keresztéget, de valamilyen oknál fogva nem jutottak el az elsőáldozásig és a bérmálkozásig. A szentségekre való felkészítést a plébánián (hittanterem) tartjuk kéthetente pénteken 17 órától, a téli időszámítástól pedig 19 órától. Jelentkezni lehet még a jövő hét folyamán Bajkai Csaba plébánosnál. Az első előadás időpontja okt. 11. 17:00 óra

6. Venezuelából indult keresztény kezdeményezésre október 18-án (péntek) világszerte gyermekek imádkozzák a rózsafüzért a békéért és az egységért, de. 9 órakor, ahol éppen tartózkodnak. A meghirdetés gondolata Szent Pio atyától származó idézet volt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Lehetőség szerint a hittanórákon imádkozni fogják hittanosaink is a rózsafüzért, valamint október 18-án (pénteken) 18:15-től templomunkban is közösen imádkozunk fiataljainkkal a békéért és az egységért. Kérem, az ifjúságot jöjjenek el és kérve a Szűzanyát, imádkozzuk együtt az esti rózsafüzért.

 




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 926.0 KB, formátum: .pdf)