Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 20.,
Tivadar napja van.

 

nov
17
vasárnap

2019. Évközi 33. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.20. - 07:10

1.   A 2020. évre szentmiséket előjegyeztetni november 19-től lehet a plébánián, hivatali órákban.

2.  Pénteken (nov.22.) tartjuk a plébániai közösségi teremben (hittanterem) 16.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük, hogy az elsőáldozásra készülő gyermekek kötelezően jelenjenek meg.

        A szentmise után pedig a felnőtt hittanosokat várjuk, számukra 19. 00 órától kezdődik a szentségfelkészítő kurzus.

3.  Szentségimádásra hívunk mindenkit Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Szent István templomba, november 23-án (szombat) 17.20 órakor. Határon innen és túl különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát értünk is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. Szeretettel kérünk mindenkit, minél többen vegyünk részt a szentségimádási órán.

4.  Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan (nov. 24.), jövő vasárnap katolikus templomainkban gyűjtést tartunk a szegények és rászorulók megsegítésére, amely gyűjtés részben országos, részben az egyházmegyei Karitász céljait szolgálja. Tisztelettel kérjük testvéreink nagylelkű adományait.

 5.   Jövő vasárnap az egyházi év végéhez érkezünk, ezen a napon Krisztust, a Mindenség Királyát ünnepeljük. A szentmisék végén felajánló imát mondunk Jézus Szentséges Szívéhez, majd szentségi áldásban részesülnek a jelenlévő hívek.




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 959.0 KB, formátum: .pdf)