Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

febr
08
péntek

2019. Évközi 5. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.26. - 19:43


1. A mai napon (vasárnap) imaórát tart a Cursillo imacsoport 17.00 órától.

2. Február 11-én (hétfő) a Lourdes-i Boldogságos Szűzanya megjelenésére emlékezünk. Ez a nap egyben a Betegek Világnapja is, imáikban emlékezzünk meg beteg és szenvedő embertársainkról. A szentmisében kiszolgáltatjuk a Betegek-szentségét. Az idei évben újra lehetőség, hogy a betegségben szenvedők, illetve a 60 év feletti testvéreink – súlyosabb betegség nélkül is — közösségben, ünnepélyes keretek között felvegyék a betegek kenetét.

Mi a jelentősége? A súlyos betegségben élők a szentség megerősítő kegyelmét tapasztalhatják meg, a 60 év felettiek számára pedig segítség az időskor nehézségeinek elviselésére. A betegek kenete nem csak a halálveszélyben lévők szentsége!

A betegek szent kenetével és a papok imádságával az Egyház a szenvedő és megdicsőült Krisztusnak ajánlja a betegeket, hogy nekik enyhülést és üdvösséget szerezzen; sőt buzdítja őket, hogy tudatosan csatlakozzanak Krisztus szenvedéséhez és halálához és így szolgálják az Isten népének lelki javát. (Lumen Gentium 11. pont)

Buzdítunk mindenkit, hogy minél többen éljenek ezzel a lehetőséggel. Kérjük a családtagokat, hogy autóval hozzák el nehezen közlekedő szüleiket, nagyszüleiket, rokonaikat. A lehetőséget ajánlják fel a környezetünkben élő idősek számára is, hogy minél többen felvehessék a betegek szentségét.

3. Szerdán (febr. 13.) a szentmise után Fatimai körmenetet tartunk.

4. Pénteken (fer. 15.) felkészítő-kurzusra várjuk az elsőáldozásra készülőket és szüleiket 17.00 órától a közösségi terembe.




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 668.0 KB, formátum: .pdf)