Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

ápr
26
péntek

2019 Húsvét 2. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.26. - 00:38



1. Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2. A hét folyamán ápr. 29. – máj. 4. Lourdes-i zarándoklaton veszünk részt 50 fővel. Ezért hétfőtől szombatig nem lesznek szentmisék templomunkban és a plébánia hivatal is zárva tart.

3. Az elmúlt napokban két bejárati ajtó beépítésére került sor, amely része az idei év felújítási munkáinak. Valamint a jövő hét folyamán megkezdődik a templom park-felőli homlokzatának, ill. az épület déli szárnyának állványozása. Ezzel kezdetét veszi a még hátra maradt templom és plébánia közösségi-épület homlokzati felújítása. Kérjük a testvéreket, hogy az állványok mellett körültekintően közlekedjenek.

4. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében május 1-jén a Győri Székesegyházba érkezik a Missziós Kereszt. Ez lesz Egyházmegyénk legnagyobb közös rendezvénye előkészületül a Kongresszusra. Megyéspüspök úr szeretettel hívja a papságot és a hívőket az Egyházmegyei Zarándoklatra. A nap programja a plakátokon olvasható és az Egyházmegye honlapján is elérhető.

5. Sopronban május 10. és 12. között a Szent Imre templomban fogadjuk városi szinten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbólumát, a Missziós Keresztet országjáró körútja alkalmából. A mellékelt plakáton a legfontosabb információk megtalálhatók. A Szent Imre Plébánia várja imaközösségek jelentkezését, akik szívesen vállalnának a megbeszélt időpontokban egy-egy óra imavirrasztást. Szeretettel várják továbbá az idei év elsőáldozóit hozzátartozóikkal, hitoktatóikkal együtt május 11-én, (szombat) 9.00 órára a Szent Imre templomba a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós Keresztje előtt egy rövid imádságra, majd szeretet-vendégségre. Minden gyermek apró ajándékot is fog kapni. A Kedves Híveket is tisztelettel várják május második hétvégéjén a programokra!

6. Ezért a szombat esti szentmisére járóknak külön is tisztelettel hirdetjük és megértésüket kérjük, hogy a következő két szombaton, máj. 4-én és máj. 11-én nem lesz esti szentmise a Szent István templomban.




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 721.0 KB, formátum: .pdf)