Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 25.,
Márk napja van.

 

máj
05
vasárnap

2019 Húsvét 3. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.25. - 21:47


1. Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat.
Szeretettel köszöntjük az édesanyákat és nagyanyákat. Kérjük életükre Isten bőséges áldását!

2. Megkezdődött május hónapja, amely a Szűzanyának van szentelve. Az esti szentmisék előtt tartjuk 18.45 órától a májusi, Lorettói litániát, a Boldogságos Szűz Máriát köszöntve. Szeretettel várunk mindenkit.

3. Pénteken (máj. 10.) az elsőáldozásra készülők részére próbát tartunk, amelyre valamelyik szülőt is tisztelettel hívjuk, mert ekkor kapják meg a fehér ruhákat.

4. Sopronban május 10. és 12. között a Szent Imre templomban fogadjuk városi szinten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbólumát, a Missziós Keresztet országjáró körútja alkalmából. A mellékelt plakáton a legfontosabb információk megtalálhatók. Szeretettel várják az idei év elsőáldozóit hozzátartozóikkal, hitoktatóikkal együtt május 11-én, (szombat) 9.00 órára a Szent Imre templomba a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós Keresztje előtt egy rövid imádságra, majd szeretet-vendégségre. Minden gyermek apró ajándékot is fog kapni. 17.00 órától imaóra kezdődik, amelyet Dr. Veres András megyéspüspök úr vezet, ezt követi az ünnepi püspöki szentmise a város papságával. Szeretettel várnak mindenkit május második hétvégéjén a programokra!

5. Ezért a szombat esti szentmisére járóknak külön is tisztelettel hirdetjük és megértésüket kérjük, hogy máj. 11-én (szombat) nem lesz esti szentmise a Szent István templomban.

6. Jövő vasárnap, Jó Pásztor ünnepe lesz, amikor hivatásokért imádkozunk. A hét folyamán imáinkat ajánljuk fel papi és szerzetesi hivatásokért. Jövő vasárnapi perselyadományainkkal pedig segítsük a papnevelés nemes feladatát.




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 692.0 KB, formátum: .pdf)