Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 23.,
Béla napja van.

 

máj
10
péntek

2019 Húsvét 4. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.23. - 09:27



1. Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo imacsoport. 18.45 órától májusi lorettói litániát éneklünk. Ezen a napon ünnepeljük Jézust, a Jó Pásztort. Perselyadományainkkal támogassuk a papnövendékeket.

2. Megköszönjük mindazok adományát, akik eddig már befizették egyházi hozzájárulásukat a Plébánia Hivatalban. Erre továbbra is van lehetőség. A héten megkezdik az egyházi adószedők – Simonfi Ferencné és Szántó Péterné az egyházi hozzájárulás beszedését, akinél befizethetik az éves összeget. A Győri Egyházmegyében 2018 januárjától a megállapított minimál összeg: keresettel rendelkezőknek éves 5 000 Ft, nyugdíjasnak, vagy GYES-en lévőknek éves 3 000 Ft. Ezen pénzösszegekből tartjuk fenn templomunkat és plébániánkat. Ezért szeretettel kérjük adományaikat.

3. A májusi litániákra szeretettel hívjuk testvéreinket, melyeket mindennap a szentmisék előtt 18.45 órától végzünk.

4. Azoknak a jegyespároknak hirdetjük, akik jelezték szándékukat, hogy templomunkban szeretnék megkötni szentségi házasságukat, hogy részükre jegyes-kurzust tartunk május 14-én, 21-én és 28-án. Ezek keddi napok, az előadások 20.00 órakor kezdődnek az emeleten levő közösségi teremben. Számítunk minden jegyespár jelenlétére.

5. Jövő vasárnap elsőáldozás lesz templomunkban a de. 10.00 órakor kezdődő szentmisében. Az idei évben 23 gyermek veszi magához először az Oltáriszentségben köztünk élő Krisztust. Az elsőáldozók gyóntatása pénteken 17.00 órától lesz. A szülők és hozzátartozók a gyermekek gyónása után végezhetik el szentgyónásukat, akiknél nem áll fenn szentségi akadály. Tisztelettel kérjük testvéreinket, hogy az elsőáldozási szentmisén, a szülők részére fenntartott helyeket szíveskedjenek szabadon hagyni. Imáikkal kísérjük a szentáldozáshoz járuló gyermekek életét!




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 689.0 KB, formátum: .pdf)