Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 23.,
Béla napja van.

 

márc
08
péntek

2019 Nagyböjt 1. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.23. - 08:49



1. Köszönetet mondunk a Cursillo imacsoportnak a csürtörtöki szentségimádás vezetésért.

2. A szentmise végén hamvazkodhatnak testvéreink, amelyet a bűnbánat és megtérés jeleként hintünk magunkra. Egyházunk a következő imát mondja: „Emlékezz ember, hogy por vagy és porrá leszel!”

3. Szerdán a szentmise után Fatima-i  körmenetet tartunk.

4. Szeretettel hívjuk testvéreinket pénteken 17.30 órától keresztúti imádságra.  Hozzunk áldozatot, hogy minél többen imádságos lélekkel kapcsolódjunk be Jézus Krisztus értünk vállalt szenvedésének elmélkedéseibe.

5. A nagyböjt folyamán végezzünk szentgyónást. A bűnbánat szentségében Isten soha nem elítél, hanem fölemel minket. Minél többen éljünk ezzel a lehetőséggel és tapasztaljuk meg az Irgalmas Szeretetet.

6. A Győri Székesegyházban a Vérrel Könnyező Szűzanya kegyképének ünnepét a jövő hétvégén tartják. Szombaton (márc.16.) a papság és szüleik zarándoklata lesz, a püspöki szentmise de. 11 órakor kezdődik. A hívek zarándoklatát jövő vasárnap (márc. 17.) a de. 10.00 órakor kezdődő szentmisében ünneplik. Mindkét napon a liturgiát Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök úr vezeti.

7. Jövő vasárnap, (márc. 17.) szentségimádási napja lesz templomunknak. Erre az alkalomra meghívtam Dr. Versegi Beáta Mária szerzetesnőt, aki a 10.00 órás szentmisében szól hozzánk. A szentmise után bemutatja egyik könyvét, amelyet az előadás után meg lehet vásárolni. Ezt követi 11.45 órakor a szentségkitétel, majd az imádási-órák. 15.00 órától Beáta nővér vezeti a szentórát. A hirdetőtáblára kifüggesztettük a szentségimádási órák beosztását, valamint a város templomainak szentségimádási napjait is. Köszönöm az imaórák vezetését és megszervezését azoknak, akik ebben részt vesznek. Próbálja mindenki úgy megtervezni jövő vasárnapi programjait, hogy tudjon időt szakítani az Oltáriszentségben köztünk élő Krisztusra. Bízom benne, hogy a szentségimádási nap mindnyájunkban elmélyiti a Krisztushoz való tartozást. Szeretettel hívunk mindenkit és számítunk testvéreink jelenlétére!




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 699.0 KB, formátum: .pdf)
Szentségimádás 2019
(fájlméret: 569.0 KB, formátum: .pdf)