Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2020. július 06.,
Csaba napja van.

 

ápr
12
péntek

2019 Virágvasárnap

Feltöltés dátuma: 2020.07.06. - 14:521. Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2. Virágvasárnap az esti szentmise alatt is lesz gyóntatás, Holpár Balázs atya szolgálatával.

3. Szentgyónást lehet még végezni a nagyhét elején a szentmisék előtt 18.30 órától. A Szent Három Napon (Nagycsütörtök, Nagypéntek és Nagyszombat) már nem lesz gyóntatás.

4. Nagyhéten hivatali szünet lesz a plébánia irodán.

5. Nagyböjti lelkigyakorlatot tartanak a Domonkos templomban, ápr. 15-16-17-én. A lelkigyakorlatot vezeti: Dr. Martos Levente Balázs atya.

6. A Lourdes-i zarándoklatra jelentkezett testvéreknek hirdetjük, hogy megbeszélést tartunk a zarándok-úttal kapcsolatosan, Nagykedden az esti szentmise után.

7. Stekly Zuzsanna zománcképeinek kiállítási megnyitója, ápr. 17-én, (szerda) 17.00 órakor kezdődik a Liszt Központban. Ajánljuk testvéreink figyelmébe.

A NAGYHÉT SZERTARTÁSAI

Nagycsütörtökön az utolsó-vacsora emlékmiséje 19.00 órakor kezdődik, amikor a papság szentségére és a Szent Eucharisztia szerzésére emlékezünk.  A szentmise után egy órás virrasztást tartunk az Oltáriszentség előtt.

Nagypénteken az Úr Jézus szenvedésére és kereszthalálára emlékezünk. Veres András püspök úr rendelkezésére, 15.00 órakor tartjuk az Úr szenvedésének szertartását énekelt passióval. 20.00 órakor Keresztutat végzünk.
Nagypéntek szigorú böjti nap, 14 évtől hústilalom van, 18 évtől 60 éves korig – háromszori étkezés.

Nagyszombat: A csend, és a Szentsír látogatásának napja. 9.00-19.00 óráig jöhetünk az Úr Jézus sírjához, amelyre szeretettel buzdítunk mindenkit. A szentsír őrzési rendjét a hirdetőtáblákra kifüggesztettük.
20.00 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, melynek keretében a húsvéti vigília szertartását végezzük, melynek keretében egy fiatalember: Rettich László részesül a keresztség és bérmálás szentségében, valamint ebben a szentmisében lesz elsőáldozó is. Szeptember óta készült erre az ünnepre. Imáinkkal kísérjük életét.
A szentmise után tartjuk, - jó idő esetén - a feltámadási körmenetet, amelyen hívő keresztényként vegyünk részt, énekeinkkel és imákkal köszöntsük a feltámadt Üdvözítőt.
Az ételek megáldása nagyszombaton, a feltámadási körmenet után és húsvétvasárnap a 8.30 órás szentmise végén lesz. Az áldásra szánt ételeket a Szent Erzsébet oltár elé szíveskedjenek elhelyezni.

Húsvétvasárnap: Krisztus feltámadásának ünnepe. A szentmisék a vasárnapi rend szerint lesznek megtartva.  


Áldott készületet kívánunk!

 
Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 715.0 KB, formátum: .pdf)