Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 25.,
Márk napja van.

 

jún
28
vasárnap

2020. Évközi 13. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.25. - 07:23

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2.  Hétfőn (jún. 29.) Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe lesz. 19.00 órakor ünnepi szentmisére várjuk a testvéreket.

3.  Kedden (jún. 30.) a szentmisét, június hónapban eltemetett testvéreinkért mutatjuk be. Szeretettel várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

4.  Csütörtökön (júl. 2.) Szűz Mária látogatásának ünnepe lesz, Sarlós Boldogasszony. 19.00 órakor ünnepi szentmisére várjuk a testvéreket. A szentmisében régi hagyomány szerint gyógynövényeket szentelünk. Várjuk a kedves hívek által szentmisére hozott gyógynövényeket.

5.  Csütörtökön, a szentmise után fél órás szentségimádást tartunk.

6. A héten elsőpéntek lesz. Engeszteljük Jézus Szent Szívét, végezzünk szentgyónást és járuljunk szentáldozáshoz. (A szentmisét viszont Szent Tamás apostolról tartjuk).

7.  A plébánia irodán július-augusztus hónapban heti két alkalommal tartunk hivatali órákat: kedden de. 9-11 óráig; valamint szerdán 15-17 óráig.

7.  2020. július 5-én vasárnap a 10 órakor kezdődő szentmisében Böcskei Győző esperes-plébános atya, székesegyházi kanonok úr ad hálát templomunkban pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából és ezüstmisés áldásban részesíti a jelenlévőket.  Az ünnepi szentmise szónoka Mészáros Csaba gödi plébános atya lesz. Szeretettel varjuk a kedves híveket.

    A szentmise után szeretet-vendégségre hívjuk a jelenlévő híveket az emeleti hittanterembe, ahol rövid beszélgetésre is lehetőég nyílik Győző atyával. Kérünk mindenkit, hogy ezen szép ünnep alkalmából legyenek segítségünkre száraz édes-, és sós sütemények készítésével. Az elkészített süteményeket szombaton délutántól (júl. 4.) az esti szentmiséig szíveskedjenek elhozni.

8.  Szeptember 5-én, (szombat) 10.00 órakor tartják a győri Székesegyházban a jubiláns házaspárok szentmiséjét. Kérjük, hogy akik házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5, 10, 15, 20, 25, vagy még valamely kerek évfordulót), és részt szeretnének venni az ünneplésben, július 30-ig szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánia irodán, hogy adataikat elküldhessük a püspökségre.




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 925.0 KB, formátum: .pdf)
Júliusi miseszándékok
(fájlméret: 568.0 KB, formátum: .pdf)
Járványügyi körirat - GyE
(fájlméret: 319.0 KB, formátum: .pdf)