Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 19.,
Emma napja van.

 

aug
23
vasárnap

2020. Évközi 21. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.19. - 11:34

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - imacsoport.

2.  Templomunk búcsújával kapcsolatban köszönjük testvéreink nagyszámú jelenlétét, az imádságokat, énekeket és adományaikat. Továbbá azt a nagy munkát, ami megelőzte az ünnepet: a templom takarítását, szépítését. Az előkészületet a tanácsadó-testület tagjainak és a szorgos asszonyoknak, akik segítettek az ünnep előkészítésében és lebonyolításában. Munkatársainknak, a templom kórusának önzetlenül végzett odaadó szolgálatát és a ministránsok helytállását. Mindenkit az Úristen áldásával halmozzon el, hogy sok ilyen szép és felemelő ünnepben legyen részünk.

3.  Pénteken (aug. 28.) közös megemlékező szentmisét mutatunk be, augusztus hónapban eltemetett testvéreinkért.

4.  Jövő vasárnap (aug. 30.) a 8.30 órakor kezdődő szentmisében tartjuk a Veni Sancte-t, melyben kérjük a diákokra és tanáraikra a Szentlélek Isten kegyelmét. Ezen a szentmisén az ifjúsági zenekar játszik. Szeretettel hívjuk a diákokat és szüleiket erre a szentmisére!

5.  Szintén jövő vasárnap a 10 órakor kezdődő szentmisében tesz esküt a már megválasztott és a győri megyéspüspök által kinevezett Plébániai Tanácsadó Testület. Várjuk erre a szentmisére azokat a PTT tagokat is, akik nem kerültek be a jelenlegi testületbe, számukra a megyéspüspök külön levélben köszöni meg szolgálatukat.

6.  2020. szeptember 4-én (péntek) szülői tájékoztatót tartunk az őszi elsőáldozással és bérmálással kapcsolatban a templom hittantermében. Kérem, hogy az elsőáldozásra készülők szülei 16.30-ra szíveskedjenek megjelenni (legalább egy szülő), a bérmálkozásra készülőket pedig 17.30-ra várom.

7.  Szeptember 5-én (szombaton) szeretettel várják a regisztrált jubiláns házaspárokat a Győri Székesegyházba. Kérik, hogy a névre szóló ültetés miatt legkésőbb 9:40-re érkezzenek meg a helyszínre.
      A püspökség parkolási lehetőséget nem tud biztosítani a Káptalandombon, javasolják a Dunakapu téri mélygarázs használatát.

8.  Szeptember 8-án (kedd) templomunk felszentelésének évfordulójának napján a szentmise után 20 órakor kerül sor a templom előtt lévő Szent István szoborcsoport emléktáblájának megáldására és leleplezésére. Ez a nap egybeesik az ágfalvi csata emléknapjával is. Részletek a faliújságon lévő plakáton és a plébánia weboldalának heti hirdetés menüjének csatolmányában.

 




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 919.0 KB, formátum: .pdf)
Meghívó a Szent István emléktábla megáldására
(fájlméret: 53.0 KB, formátum: .pdf)