Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

szept
27
vasárnap

2020. Évközi 26. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.26. - 17:10

1.  Szentírás vasárnapjához kapcsolódóan készítettünk szentírási idézeteket. A templomból való kivonuláskor vigyünk belőlük és elmélkedjünk a kapott tanításon.

2.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - imacsoport.

3.  A héten megkezdjük október hónapját, amely Rózsafüzér Királynőjének, a Boldogságos Szűzanyának van szentelve. Istennek hála, hogy templomunkban egész év során minden esti szentmise előtt imádkozzák a rózsafüzért. Buzdítunk mindenkit, hogy ebbe a Máriás imádságba, - amely Krisztusra mutat, az Ő titkain keresztül -, kapcsolódjunk be minél többen október folyamán.

4.  A Szent Mihály templom újraszentelésének ünnepére készülve 2020. szeptember 22-30-ig imakilenced végzésére buzdítjuk a kedves Híveket. 9 napon át minden este 9 órakor mondjunk el egy Miatyánkot és 9 Üdvözlégy Máriát. Ezeken a napokon a Szentlélek templomban este 9-10-ig csendes szentségimádást tartanak városunkért. A templomszentelés október 1-jén 17.00 órakor lesz. A meghívóval nem rendelkezők számára élő szentmise közvetítést biztosítanak.

5.  Csütörtökön (okt. 1.) a templomszentelés kapcsán nem lesz szentmise templomunkban.

6.  Vasárnap (okt. 4.) péterfillér-gyűjtés lesz templomainkban.

7.  A soproni Domonkos templomban a Rózsafüzér Királynője búcsúját október 3-án és 4-én (szombat, vasárnap) ünneplik. Az ünnepi szentmise szombaton 18.00 órakor kezdődik. Vasárnap de. 10.00 órakor is ünnepi szentmisére várják a testvéreket.

8.  Kalendáriumok és falinaptárak vásárolhatók az újságos asztaloknál.

9.  Várjuk felkészítő csoportunkba azoknak a most 9. évfolyamos tanulóknak jelentkezését, akik a jövő évben szeretnének bérmálkozók lenni. A jelentkezés feltétele az elmúlt 8 évben történt iskolai hitoktatásban való részvétel. Jelentkezési lapok a sekrestyében, valamint a plébánia hivatalban (hivatali időben) kérhető.




Csatolmányok

Októberi miseszándékok
(fájlméret: 591.0 KB, formátum: .pdf)
Jelentkezési lap bérmálási felkészítőre
(fájlméret: 13.0 KB, formátum: .docx)
Szent Mihály templom felszentelése
(fájlméret: 515.0 KB, formátum: .docx)
Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 919.0 KB, formátum: .pdf)