Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. május 08.,
Mihály napja van.

 

okt
18
vasárnap

2020. Évközi 29. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.05.08. - 14:04

1.  Jövő vasárnap (10.25.) lép érvénybe a téli időszámítás, amikor egy órával visszaállítjuk óráinkat. Ezért jövő vasárnaptól az esti szentmisék egy órával korábban, 18.00 órakor kezdődnek vasárnap és hétköznap egyaránt.

2.  Vasárnap (10.25) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

3.  A 2021. évre szentmiséket előjegyeztetni november 24-27-ig (kedd-péntek) lehet a sekrestyében, kizárólag hivatali órákban. (A járvány miatt idén nem a plébánia irodában, hanem hivatali időben a sekrestyében lesz erre lehetőség.)

4.  Hálásan köszönjük plébániánk területén élő testvéreinknek az egyházi hozzájárulás (egyházi adó) befizetését, amivel a templom és a plébánia fenntartásához járultak hozzá. Kérjük, akik még nem teljesítették keresztény kötelességüket, december 15-ig legyenek kedvesek befizetni egyházi hozzájárulásukat, ami történhet személyesen, vagy a templomban található sárga postai csekken, vagy banki utalással. Az utalással kapcsolatos információk megtalálhatók a plébánia weboldalán is (Főoldal és ezen belül az Egyházi adó menüben), valamint az alábbi linken: http://szentistvansopron.hu/fooldal/egyhazi_ado

5.  A Soproni Szent István templom sekrestyési feladatok ellátására keres szolgálattevőt, sekrestyést. A szolgálat ellátása váltásban napi szinten történik, ami alkalmakként kb. 2 óra. Feladatuk a templom szentmise előtt 1 órával történő nyitása, a szentmiséhez való előkészítés; liturgikus eszközök, ruhák, könyvek. Előkészítés a keresztelőkhöz, esküvőkhöz. Szükség szerint a ministráns ruhák helybeni mosása-vasalása. A szolgálat ellátásáért a plébánia tiszteletdíjat fizet, ami 30.000 Ft/hó.  Jelentkezni a plébánián lehet.




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 903.0 KB, formátum: .pdf)