Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 25.,
Márk napja van.

 

nov
15
vasárnap

2020. Évközi 33. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.25. - 16:43

1.  Szentségimádásra hívunk mindenkit Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Szent István templomba, november 21-én (szombat) 17.15 órakor. Határon innen és túl különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát értünk is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. A járvány miatt bizonyára sokan nem tudnak személyesen jelen lenni templomunkban, legalább otthonainkban imádságos lelkülettel kapcsolódjunk be a lelki szentségimádásba!

2.  Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan (nov. 22.), jövő vasárnap katolikus templomainkban kritász gyűjtést tartunk a szegények és rászorulók megsegítésére, amely gyűjtés részben országos, részben az egyházmegyei Karitász céljait szolgálja.

3.  Jövő vasárnap az egyházi év végéhez érkezünk, ezen a napon Krisztust, a Mindenség Királyát ünnepeljük. A szentmisék végén felajánló imát mondunk Jézus Szentséges Szívéhez, majd szentségi áldásban részesülnek a jelenlévő hívek.

4.  Az Új Ember katolikus hetilappal kapcsolatosan kérjük, hogy akik szeretnének új előfizetőként csatlakozni (megrendelni), vagy a jelenlegi előfizetők közöl szeretnék 2021 januárjától lemondani az újságot, valamint az Adoremus liturgikus könyvecskét, szíveskedjenek ezt mihamarabb jelezni (legkésőbb dec. 1-ig), hogy a kiadó részére leadhassuk a jövő évre igényelt megrendelések számát.

5.  A Soproni Szent István Plébánián 2020.11.11-től (szerda) visszavonásig szünetel a személyes ügyfélfogadás. Kérem telefonon (99/312-697), illetve E-mail-ben (szentistvan.sopron@gmail.com) szíveskedjenek intézni a halaszthatatlan egyházi ügyeket. A temetéssel kapcsolatos egyeztetést is telefonon kérem kezdeményezni.




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 900.0 KB, formátum: .pdf)