Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2020. szeptember 24.,
Gellért, Mercédesz napja van.

 

máj
03
vasárnap

2020. Húsvét 4. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2020.09.24. - 11:19

1.  Dr. Veres András győri megyéspüspök 2020.05.04-től engedélyezi az egyházmegyében a nyilvános szentmisék, liturgiák megtartását. Viszont Köriratában felhívja a 65 éven felüli hívek, valamint a krónikus betegségben szenvedők figyelmét, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően továbbra is maradjanak otthon, ne vegyenek részt a liturgikus összejöveteleken!

2.  Templomunkban továbbra sem lesz szenteltvíz a bejárati szenteltvíztartókban. Továbbra sincs kézfogás a szentmisében és kötelező a kézbe áldozás. A templomban is kötelező a 2 m-es távolság megtartása a hívek között (a padokban is)!

3.  A Soproni Szent István Templomban a héten kedden és szerdán délelőtt 9 órától lesz szentmise. Csütörtöktől, esténként 18:30-tól nyitjuk a templomteret, 18:40-től énekelt Lorettói litánia, majd 19 órától szentmise. Ugyan így (19 órától) szombat és vasárnap este. Vasárnap pedig délelőtt 8:30 és 10 órakor lesznek szentmisék.

       Egyelőre nem lesz az idősek által vezetett rózsafüzér, imaórák, zsolozsma.

4.  Mivel a padok fertőtlenítése nem oldható meg az elvárt hatékonyságban, mindenki saját felelőségére vegyen rész a zárt térben történő szentmisén.

5.  Kérjük, hogy akinek hőemelkedése van, köhög, influenzaszerű tüneteket észlel, ne jöjjön közösségbe és a templomba!

6.  A perselyezés a szentmisék végén a kijáratnál történik.     A kápolna továbbra is nyitva áll a nap folyamán, ahová bármikor betérhetünk egy rövid imára.

     Püspök úr Körirata teljes terjedelmében olvasható a hirdetések alatt található csatolmányban.


A plébánián továbbra is marad a telefonos és E-mail-en keresztül történő ügyintézés.
Csatolmányok

Püspöki Körirat
(fájlméret: 543.0 KB, formátum: .pdf)
Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 886.0 KB, formátum: .pdf)