Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

márc
08
vasárnap

2020. Nagyböjt 2. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.26. - 02:24

1.  Csütörtökön (márc. 12.) a plébánia hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

2.  Pénteken (márc. 13.) felkészítő-kurzusra várjuk a bérmálkozásra készülőket 16.00 órától a közösségi terembe.

3.  Szeretettel hívjuk testvéreinket szintén pénteken 17.30 órától keresztúti imádságra.  Hozzunk áldozatot, hogy minél többen imádságos lélekkel kapcsolódjunk be Jézus Krisztus értünk vállalt szenvedésének elmélkedéseibe.

4.  A nagyböjt folyamán végezzünk szentgyónást. A bűnbánat szentségében Isten soha nem elítél, hanem fölemel minket. Minél többen éljünk ezzel a lehetőséggel és tapasztaljuk meg az Irgalmas Szeretetet.

5.  Jövő vasárnap (márc. 15.) templomunk ifjúsági zenekara helyett a 8:30-as szentmise orgonás szentmise lesz.

6.  Jövő vasárnap (márc. 15.) szentségimádási napja lesz templomunknak. A 10.00 órás szentmisét követően 11.30 órakor szentségkitétel, majd az imádási-órák. A hirdetőtáblára kifüggesztettük a szentségimádási órák beosztását, valamint a város templomainak szentségimádási napjait is. Köszönöm az imaórák vezetését és megszervezését azoknak, akik ebben részt vesznek. Próbálja mindenki úgy megtervezni jövő vasárnapi programjait, hogy tudjon időt szakítani az Oltáriszentségben köztünk élő Krisztusra. Bízom benne, hogy a szentségimádási nap mindnyájunkban elmélyíti a Krisztushoz való tartozást. Szeretettel hívunk mindenkit és számítunk testvéreink jelenlétére!

7.  A Kormány 2020. 03. 11-én veszélyhezetet hirdett az ország teljes területére a koronavírus további terjedésének megakadályozására. Ennek részeként a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények megtartását megtiltják. Ezért március 14-re, 15-re és 17-re a Győri Székesegyházban a Vérrel Könnyező Szűzanya kegyképének ünnepe (búcsú) elmarad, tájékoztatta az egyházme papságát és híveket a győri Megyéspüspök.

8.  Azoknak a jegyespároknak hirdetjük, akik jelezték szándékukat, hogy templomunkban szeretnék megkötni szentségi házasságukat, részükre jegyes-kurzust tartunk március 17-én, 24-én 19:00 órakor és április 7-én 20 órakor. Ezek keddi napok, az előadások az emeleten levő közösségi teremben lesznek. Számítunk minden jegyespár jelenlétére.

 

9. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia "Intézkedések járvány megelőzése érdekében" rendelkezése alapján templomunkban mellőzzük a kézfogást a szentmisében (béke rítus). A kézfogás helyett a meghajlást alkalmazzuk.

 

A szentáldozáskor pedig mellőzzük a nyelvere áldozást, az áldoztató tenyerünkbe helyezi majd az Szentostyát, amit a hívő azonnal magához vesz, vagyis még az oltárnál megáldozik.

 

A bejárati szenteltvíztartókból eltávolításra került a szenteltvíz.

 

Gyakran mossunk kezet (szappannal, folyékony kézfertőtlenítővel), ferőtlenítsük kezünket alkoholos kézfertőtlenítővel. Az MKPK rendelkezése teljes terjedelmében elolvasható a hirdetések alatti csatolmányban.

 




Csatolmányok

Városi szentségimádási időpontok - Sopron 2020.
(fájlméret: 1.3 MB, formátum: .pdf)
Szentségimádási nap - Szent István templom 2020.03.15.
(fájlméret: 436.0 KB, formátum: .pdf)
Járványügyi tájékoztató, megelőzés
(fájlméret: 378.0 KB, formátum: .pdf)
Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 876.0 KB, formátum: .pdf)
ELMARAD A GYŐRI SZŰZANYA BÚCSÚ
(fájlméret: 281.0 KB, formátum: .pdf)