Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 20.,
Tivadar napja van.

 

márc
15
vasárnap

2020. Nagyböjt 3. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.20. - 17:27

1.  A mai vasárnap, (márc. 15.) szentségimádási napja van templomunknak. A 10.00 órás szentmisét követően 11.30 órakor szentségkitétel, majd az imádási-órák. A hirdetőtáblára kifüggesztettük a szentségimádási órák beosztását. Köszönöm az imaórák vezetését és megszervezését azoknak, akik ebben részt vesznek. Próbálja mindenki úgy megtervezni mai programját, hogy tudjon időt szakítani az Oltáriszentségben köztünk élő Krisztusra. Bízom benne, hogy a szentségimádási nap mindnyájunkban elmélyíti a Krisztushoz való tartozást. Szeretettel hívunk mindenkit.

2.  Azoknak a jegyespároknak, akik jelezték szándékukat, hogy templomunkban szeretnék megkötni szentségi házasságukat, részükre RÖVID jegyes-kurzust tartunk kedden (márc. 17-én) 19 órától a TEMPLOMBAN.

3.  Csütörtökön (márc. 19.) Szent József ünnepén a szentmise végén áldásban részesedhetnek a jelenlévő édesapák, nagyapák és családfők.

4.  Pénteken (márc. 20.) a szentmise előtt 17.30 órától keresztutat tartunk.

     A szentmise után pedig a felnőtt hittanosokat várjuk 19.00 órától a közösségi terembe szentségfelkészítő-kurzusra. (ELMARAD!)

5.  Sopron templomaiban március 16-22-ig, Szent József hetében szentségimádás lesz. Részletes program a hirdetőtáblán megtekinthető.

6.  A Kormány 2020.03.16-án tovább szigorította a veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedéseket és szigorításokat. A hirdetés csatolmányaként olvasható az MKPK 2020.03.17-én kiadott legfrissebb közleménye a liturgikus cselekményekkel, szentmisékkel kapcsolatosan.

Szombat estétől (előesti szentmise is) bizonytalan ideig szünetelnek templomunkban a nyilvános szentmisék! Viszont magánmise keretében elmondásra kerülnek a már felvett miseszándékok (a magánmise időpontjai nem kerülnek meghirdetésre). Kérem imádkozzunk otthonainkban az élőkért és holtakért.

Nyilvános szentmise híján TV-n, rádión, interneten keresztül kapcsolódjunk be a médián keresztül közvetített szentmisékbe (főleg vasárnap) és végezzünk lelki áldozást!

 

7.  A plébániai tanácsadó testületek mandátuma ez év április 26-án lejár. Püspök úr kérése, hogy minden plébánia mielőbb válassza meg az új tanácsadó testületét. Kérem azokat a plébániánk területén élő testvéreket (18-65 év között), akik megválasztásuk esetén szívesen vállalnák a testületi tagságot, hogy jövő vasárnap estig (03.22.) jelezzék szándékukat a sekrestyében, vagy a plébánián (Katolikus, hajadon-nőtlen, özvegy, vagy rendezett egyházi házasságban él, rendszeresen részt vesz a vasárnapi szentmiséken, részese a szentségeknek, rendszeresen gyónik, áldozik.) Szívesen megismerném személyesen is a jelölteket.

 

8.  A Soproni Szent István Plébánián 2020.03.23-tól (hétfő) bizonytalan ideig szünetel a személyes ügyfélfogadás. Kérem telefonon (99/312-697), illetve E-mail-ben (szentistvan.sopron@gmail.com) szíveskedjenek intézni a halaszthatatlan egyházi ügyeket. A temetéssel kapcsolatos egyeztetést is telefonon kérem kezdeményezni.
 




Csatolmányok

MKPK - Közlemény - 2020.03.17.
(fájlméret: 278.0 KB, formátum: .pdf)
Módosított liturgikus naptár 03.17.
(fájlméret: 890.0 KB, formátum: .pdf)
Márciusi miseszándékok
(fájlméret: 645.0 KB, formátum: .pdf)