Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 23.,
Béla napja van.

 

febr
02
vasárnap

2020. Urunk bemutatása

Feltöltés dátuma: 2024.04.23. - 17:28

1.  A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért, titokcserével. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  A hétfőn (febr. 03) Szent Balázs püspök vértanúról emlékezünk meg. A 18 órakor kezdődő szentmisében Balázs-áldásban részesítjük testvéreinket. Egyházunk imádsága így hangzik két megszentelt gyertya között a hívő fölött: „Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására, védjen meg téged az Isten a torokbajtól és minden más betegségtől, az Atya, † a Fiú és a Szentlélek nevében.” Kérjük, hogy családonként (vagy négyesével) szíveskedjenek jönni az oltár előtti lépcsőhöz az áldás fogadására. Akik nem tudnak hétfőn szentmisén részt venni, azok a vasárnapi (febr. 9.) szentmisék végén kérhetik a Balázs-áldást.

3.  A 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve, minden hónap első csütörtökén, a szentmise után fél órás szentségimádást tartunk.

4.  Pénteken (febr. 07.) tartjuk a plébániai közösségi teremben (hittanterem) 16.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük, hogy az elsőáldozásra készülő gyermekek vegyenek részt a foglalkozáson.

A szentmise után pedig a felnőtt hittanosokat várjuk, számukra 19.00 órától kezdődik a szentségfelkészítő.

 




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 918.0 KB, formátum: .pdf)