Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 19.,
Emma napja van.

 

dec
12
vasárnap

2021. Advent 3. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.19. - 13:42

1.  A hajnali szentmisékre továbbra is várjuk testvéreinket. Nagy öröm látni, hogy oly sokan jönnek, külön köszönet a ministránsoknak, akik szolgálnak az oltárnál. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

2.  Hétfőn (dec. 13.) a hajnali szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

3.  Kedden (dec.14.) Sopron városában a Hűség Napján (100. évforduló) délben 5 percre megszólal valamennyi templom harangja. Egy rövid imádságban mondjunk köszönetet azért, hogy magyarok maradhattunk.

4.  Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 9 nappal, december 15-én (szerda) kezdődik. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.

5.  Csütörtökön (dec.16.) a felnőtt hittan (szentségekre való felkészítés) 18 órakor kezdődik a templom hittantermében.

6.  Pénteken (dec. 17.) tartjuk a plébániai közösségi teremben (hittanterem) 16.15 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük az elsőáldozásra készülő gyermekek pontos és lelkiismeretes megjelenést.

7.  Szombaton (dec. 18.) este 18.30-kor, a győri szeminárium 3 kispapja jótékonysági orgona és ének - szóló koncertet ad a soproni Domonkos templomban. A jótékonysági koncert során a kispapok, az adományokból befolyt összeget a Harkai Karitász által működtetett fogyatékkal élő fiatal felnőttek nappali foglalkoztatójának előkészítő tevékenységére fordítja. A kispapok szeretettel hívnak és várnak minden jó szándékú Testvért! Bővebben a hirdetőtáblán olvasható!




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok - 12.12.
(fájlméret: 1.0 MB, formátum: .pdf)