Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2021. október 23.,
Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van.

 

aug
22
vasárnap

2021. Évközi 21. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2021.10.23. - 20:44

1.  Templomunk búcsújával kapcsolatban köszönjük testvéreink nagyszámú jelenlétét, az imádságokat, énekeket és adományaikat. Továbbá azt a nagy munkát, ami megelőzte az ünnepet: a templom takarítását, szépítését. A felajánlott süteményeket, amit szeretettel hoztak. Az előkészületet a tanácsadó-testület tagjainak és a szorgos asszonyoknak, akik segítettek az ünnep előkészítésében és lebonyolításában. Munkatársainknak, a templom kórusának önzetlenül végzett odaadó szolgálatát és a ministránsok helytállását. Külön köszönet illeti az Önkormányzat munkatársait, akik szintén bekapcsolódtak a szervezési-előkészületi munkába. Mindenkit az Úristen áldásával halmozzon el, hogy sok ilyen szép és felemelő ünnepben legyen részünk.

2.  Kedden (aug. 24.) az esti szentmise után 19.45-től a Peruban missziós szolgálatot teljesítő soproni származású Szabó Zsolt atya tart tanúságtételt a Soproni Szent István templomban. Szeretettel várja az érdeklődőket.

3.  Szombaton (aug. 28.) délután 15 órától zenés-énekes pikniket tart ifjúsági zenekarunk a Szent István templom melletti parkban a garázs felőli oldalon Gyertek Ifjak Krisztushoz címmel, ahová várjuk a gitáros zenét kedvelőket. Legyen ez egy szép délután, amikor együtt gitározva, énekelve töltünk el egy kis időt. Lehetőség lesz kötetlen beszélgetésre és zenekarunk közelebbi megismerésére. A pikniken az étkezés batyus jelleggel történik és hozzunk magukkal pokrócokat is, amit a fűre terítve tudunk letelepedni.

4.  Szeptember 4-én (szombat), 10.00 órakor a győri Püspökvár udvarában ünnepi szentmisét tart Püspök úr a jubiláló házaspárok részére. Mivel a regisztrált házaspárok számára név szerinti ülőhelyet biztosítanak, ezért kérjük, hogy legkésőbb 9.30-ra érkezzenek meg a helyszínre. (Belépés a Püspökvár tornya alatt.) Idősebb vagy nehezen közlekedő családtagjaikat gépkocsival felhozhatják a Káptalandombra, de parkolási lehetőség a résztvevők nagy száma miatt a Káptalandombon nem áll rendelkezésre.
    Szeretnénk újra jelezni, hogy ülőhelyet és emléklapot csak a regisztrált házaspárok számára tudnak biztosítani. Az ünnepségre 320 pár jelentkezett.

 
Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok - 08.22.
(fájlméret: 879.0 KB, formátum: .pdf)