Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2021. október 23.,
Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van.

 

szept
05
vasárnap

2021. Évközi 23. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2021.10.23. - 18:26

1.  A mai A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat. 18.45    órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Szerdán (szept. 8.) ünnepeljük a Szent István templom felszentelésének évfordulóját. Ezért szerdán a 19.00 órakor kezdődő szentmisében hálát adunk a templomért, megemlékezve mindazokról, akik építették és gondozták, akik benne szolgáltak és imádkoztak, valamint azokról, akik ma is hittel jönnek templomunkba és szerető gondoskodással tevékenykednek benne.

3.  A Deák téri iskolában is, - amely plébániánk területén van,- megkezdődött a hitoktatás. A hitoktatást Vizer Krisztián és Iván Izabella hittanárok végzik. A hitoktatással és a szentségfelvétellel kapcsolatosan hirdetjük: az egyház szabályzata meghatározza, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, példaadásukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt-kereszténnyé válás krisztusi útján. (szentmisenaplót mindenki a hitoktatójától kapja a hittankönyvvel együtt)

4.  Várjuk felkészítő csoportunkba azoknak a most 9. évfolyamos tanulóknak jelentkezését, akik a jövő évben szeretnének bérmálkozók lenni. A jelentkezés feltétele az elmúlt 8 évben történt iskolai hitoktatásban való részvétel és a vasárnapi szentmiséken történő jelenlét! Jelentkezési lapok a sekrestyében, valamint a plébánia hivatalban (hivatali időben) kérhető.

5.  Kalendáriumok és falinaptárak vásárolhatók az újságos asztaloknál.
Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok - 09.05.
(fájlméret: 895.0 KB, formátum: .pdf)