Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

jan
31
vasárnap

2021. Évközi 4. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.26. - 14:51

1.  Kedden (febr. 2.) Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét tarjuk. Urunkat, Jézust ünnepeljük, akit ezen a napon mutattak be az Úr templomában. A 18.00 órakor kezdődő szentmisében végezzük a gyertyaszentelés szertartását. A megszentelt gyertyákkal körmenetet tartunk a Plébánia Tanácsadó Testületének tagjaival. A szentmise végén a hívek is vihetnek haza otthonaikba a szentelt gyertyákból.

2.  A szerdán (febr. 3.) Szent Balázs püspök vértanúról emlékezünk meg. A 18.00 órakor kezdődő szentmise végén (közös) Balázs-áldásban részesítjük testvéreinket. Egyházunk imádsága így hangzik két megszentelt gyertya között a hívek fölött: „Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására, védjen meg téged az Isten a torokbajtól és minden más betegségtől, az Atya, † a Fiú és a Szentlélek nevében.” Kérjük, hogy idén, a járványügyi előírások miatt mindenki a helyén maradva fogadja az áldást!

3.  Csütörtökön (febr. 4.) a szentmise után fél órás szentségimádást tartunk.

 

4.  Vasárnap (febr. 7.) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.




Csatolmányok

Február hónap miseszándékai
(fájlméret: 639.0 KB, formátum: .pdf)
Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 904.0 KB, formátum: .pdf)