Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 25.,
Márk napja van.

 

márc
14
vasárnap

2021. Nagyböjt 4. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.25. - 07:23

1.  A mai vasárnap, (márc. 14.) szentségimádási napja van templomunknak. A 10.00 órás szentmisét követően 11.30 órakor szentségkitétel, majd az imádási-órák. A hirdetőtáblára kifüggesztettük a szentségimádási órák beosztását. Próbálja mindenki úgy megtervezni vasárnapi programjait, hogy tudjon időt szakítani az Oltáriszentségben köztünk élő Krisztusra. Bízom benne, hogy a szentségimádási nap mindnyájunkban elmélyíti a Krisztushoz való tartozást.

2.  A Győri Székesegyházban a Vérrel Könnyező Szűzanya kegyképének ünnepe a zarándokok számára idén a járványügyi korlátozások miatt elmarad!  A márc. 17-én (szerdán) de. 10.00 órakor kezdődő püspöki szentmisét viszont a Bonum TV egyenes adásban közvetíti. Kérjük a híveket, a TV-n keresztül kapcsolódjanak be egyházmegyénk ünnepébe.

3.  Pénteken (márc. 19.) Szent József főünnepén a szentmise végén közös áldásban részesedhetnek a jelenlévő édesapák, nagyapák és családfők.

4.  Péntekenként keresztúti ájtatosságot végzünk a szentmise előtt 17.30 órától. Márc. 19-én a keresztút elmélkedéseit a plébánia tanácsadó testülete tartja. A nagyböjti péntekek böjti napok, ezeken a napokon is hústól való megtartóztatás van. A böjti, bűnbánati napokon tegyünk valamilyen lemondást, vagy jócselekedetet.

5.  Jövő vasárnap (márc. 21.) a Szentföldi kegyhelyek megsegítésére továbbítjuk perselyadományainkat, mint Szentföldi gyűjtést. Kérjük a hívek adományait.

 




Csatolmányok

Szentségimádási nap 03.14. - szentórák
(fájlméret: 260.0 KB, formátum: .pdf)
Heti liturgia, miseszándékok
(fájlméret: 907.0 KB, formátum: .pdf)