Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

jan
16
vasárnap

2022. Évközi 2. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.26. - 09:22

1.  A mai napon (jan. 16.) kezdődik az imahét a Krisztus-hívők egységéért.

2.  Kedden (jan. 18.) a soproni Árpád-házi Szent Margit templom búcsújára várják a Híveket. Az ünnepi szentmise este 18 órakor kezdődik. (Ezen a napon a Szent István templomban nem lesz szentmise).

3.  Csütörtökön (jan. 20.) 18 órától a templom hittantermében felnőtt hittan.

4.  Pénteken (jan. 21.) tartjuk a templom közösségi teremben (hittanterem) 16.15 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük az elsőáldozásra készülő gyermekek pontos és lelkiismeretes megjelenést.

5.  Vasárnap (jan. 23.) a 8.30 órakor kezdődő szentmisében az ifjúsági zenekar teljesít szolgálatot.

6.  Vasárnap (jan. 23.) Isten igéjének vasárnapja. 2019. szeptember 30-án, Szent Jeromos egyháztanító emléknapján tették közzé a Vatikánban Ferenc pápa „Aperuit illis (Megnyitotta nekik)" kezdetű apostoli levelét, amelyben elrendelte az Isten igéjének vasárnapját, amit az egyházi évközi idő harmadik vasárnapjára helyez. Ferenc pápa arra buzdít, hogy ezt a vasárnapot ünnepnapként éljük meg, a liturgiában a Biblia trónusra helyezésével, mely nyilvánvalóvá teszi, hogy Isten Igéjének meghatározó értéke van a közösség számára.

    Ferenc pápa kitér az apostoli levélben, hogy a lelkipásztorok nagy felelőssége, hogy mindenkivel megértessék a Szentírást, egyszerű nyelvezettel, mely alkalmas a meghallgatásra. Az elmélkedés és az imádság a szent szövegek kapcsán képessé tesz arra, hogy a szív szólaljon meg úgy, hogy megérintse a hívek szívét.

7.  Január 28-án (péntek) tartjuk a templom közösségi teremében (hittanterem) 16.00 órától a bérmálkozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük a bérmálkozásra készülő fiatalok jelenlétét.




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok - 01.16.
(fájlméret: 1.0 MB, formátum: .pdf)