Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 19.,
Emma napja van.

 

febr
27
vasárnap

2022. Évközi 8. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.19. - 01:39

1.  Szerdán (márc. 2.) hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt. Hamvazószerdán a szentmisében történik a hamvazás. A hamvazás szertartásának fontos eleme a mulandóságra való figyelmeztetés, továbbá az alázat és az engesztelés kifejezése. Hamvazószerda szigorú böjti nap, amikor nem fogyasztunk húseledelt, 18 éves kortól pedig háromszori étkezést tartunk. Akik nem tudnak hamvazószerdán részt venni a szentmisén, ők a jövő hétvégi szentmisék után hamvazkodhatnak.

 

2.  Hamvazószerdán (márc. 2.) a soproni templomokban az esti szentmisék után szentségimádási órát tartunk a békéért, csatlakozva Szentatyánk, Ferenc pápa felhívásához. Várjuk a Kedves Híveket templomunkba a 18 órakor kezdődő szentmisére, majd az ezt követő szentségimádásra. Ferenc pápa szavaival buzdítunk mindenkit a részvételre: "Jézus azt tanította nekünk, hogy az erőszak ördögi értelmetlenségére Isten fegyvereivel, az imával és a böjttel válaszoljunk."

3.  Csütörtökön (márc. 3.) 18 órától felnőtt hittan.

4.  Pénteken (márc. 4.) 16.15-től szentségfelkészítő kurzus az elsőáldozók részére.

5.  Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk a szentmise előtt 17.30 órától. A nagyböjti péntekek böjti napok, ezeken a napokon is hústól való megtartóztatás van. A böjti, bűnbánati napokon tegyünk valamilyen lemondást vagy jócselekedetet.
A böjti fegyelemmel kapcsolatos részletes tudnivalók elolvashatók a hirdetőtáblán és a plébánia weboldalán a hirdetés csatolmányaként.

6.  Nagyböjtben a gyóntatások rendje: A szentmisék előtt: szombatonként 17.30-17.50, vasárnap 08.05-08.20-ig, valamint 17.30-17.50. A hévégi szentmisék alatt szombaton és vasárnap 18 órától, valamint vasárnap 8:30-tól László atya gyóntat.

7.  Vasárnap (márc. 6.) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

 

8.  Kérjük a 2022-ben szentségi házasságra készülő jegyespárokat, hogy a decemberben hirdetett felhívás kapcsán legkésőbb márc. 11-ig szíveskedjenek a Szent István Plébániára beadni a házasságkötéséhez szükséges adatlapot mellékleteivel együtt, mert szeretnénk kitűzni a jegyeskurzus időpontját.


JÓZSEF SZÖVETSÉG
Imádkozz egy megfogant életért, akit az abortusz veszélye fenyeget


Mindössze napi egy tized rózsafüzér és egy rövid imádság elmondása kilenc hónapon keresztül. Néhány perc a napi 1440-ből. A lelki adoptálás során egy megfogant életet kísérhetünk imádságainkkal, akit az abortusz veszélye fenyeget.


2022. március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban főpásztorunk szentmisét mutat be a gyermeket várókért és a gyermekre vágyókért. Ehhez szeretné kapcsolni a Győri Egyházmegye Családbizottsága a József Szövetség által terjesztett lelki adoptálás imagyakorlatát, amelyet egyházmegyénk plébániáin is szeretne előmozdítani.
„A lelki adoptálás imádságos elköteleződés az édesanyja méhében abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. A lelki adoptálás művébe való bekapcsolódás egy – egyedül csak Isten által ismert gyermek – lelki szüleivé tesz minket.”
Az Egyházmegye Családbizottsága szeretné összefogni és segíteni azon közösségeket, akik részt vesznek ebben a fontos misszióban. A lelki adoptáláshoz egy ígérettétellel lehet csatlakozni, amelynek ideális alkalma Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe vagy a rá következő vasárnap. A szentmise keretén belül egy rövid szertartásban tesznek ígéretet mindazon hívek, akik vállalják, hogy napi egy tized rózsafüzért és egy rövid imádságot végeznek egy megfogant magzatért. Az ünnepélyes ígérettételhez előkészítésként plakát, szóróanyag, szertartásrend, valamint egyetemes könyörgések tartoznak.
Azoknak a plébániáknak, amelyek az Egyházmegyei Családbizottság felé 2022. március 1-jéig jelzik, hogy szeretnének csatlakozni a lelki adoptáláshoz, minden szükséges anyagot térítésmentesen eljuttatnak.


A lelki adoptálásról részletes információ https://lelkiadoptalas.hu/ érhető el.
Győri Egyházmegye Családbizottsága


Aki vállalja egy imacsoport megszervezését és vezetését a Soproni Szent István Plébánián és akik lelkik adoptálást vállalnak mihamarabb jelentkezzenek a plébánián.

 




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok - 02.27.
(fájlméret: 1.0 MB, formátum: .pdf)
Március hónap miseszándékai
(fájlméret: 577.0 KB, formátum: .pdf)
Böjti fegyelem - részletesen
(fájlméret: 318.0 KB, formátum: .pdf)
MKPK - nagyböjti körlevele
(fájlméret: 371.0 KB, formátum: .pdf)