Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

jan
23
vasárnap

2022. Isten Igéjének Vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.26. - 22:48

1.  Pénteken (jan. 28.) tartjuk a templom közösségi teremében (hittanterem) 16.00 órától a bérmálkozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük a bérmálkozásra készülő fiatalok jelenlétét.

2.  Pénteken (jan. 28.) a 18 órakor kezdődő szentmisét január hónapban elhunyt testvéreinkért mutatjuk be. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

3.  Február 11-én (péntek) a Betegek Világnapján az este 18 órakor kezdődő szentmisében lehetőség nyílik templomunkban az alábbiak szerint a betegek szentségének felvételére.

    A betegek kenetéről röviden

Dr. Erdő Péter bíboros így fogalmaz a szentkenetről: „Nagyon fontos, hogy a beteg, aki kéri, akinek javára kiszolgáltatják a betegek kenetét, nem akármilyen beteg – nem egyszerűen náthás –, hanem olyan, aki (élete) veszélyben kezd forogni. Ezt még a mai egyházjog is így fogalmazza.
Milyen veszélyben? Valamilyen szempontból életveszélyben. Ez lehet akkor is, ha valaki kockázatos műtétre készül, vagy maga a betegség egyre súlyosbodik és nem sok kilátás van. Tehát mindenképpen veszélyben járó helyzetre kell gondolni.


Ezért nem teljesen arról van szó, hogy ez a szentség az idősek vagy nyugdíjasok szentsége. Ez a betegek kenete! Ugyanakkor nem is a haldoklók szentsége, abban az értelemben, hogy nem feltétel, hogy haldokló legyen az illető, annyira súlyos állapotban nem kell lennie a szentség felvételéhez.”
(Beszélgetések az imádságról és a szentségekről 158. o.)

- A betegek szentségét felvenni kívánó, kérjük jelezze szándékát a plébánián (hivatali időben), hogy nyilvántartásba vehessük.

- Szükséges a betegek szentségének felvételékez a kegyelem állapota, vagyis vétele előtt végezzük el szentgyónásunkat. (gyóntatás a szentmisék előtt)

- A szentség kiszolgáltatásakor a pap a homlokot és a két kézfejet keni meg a betegek olajával imádság kíséretében.




Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok - 01.23.
(fájlméret: 1.0 MB, formátum: .pdf)