Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 20.,
Tivadar napja van.

 

márc
06
vasárnap

2022. Nagyböjt 1. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2024.04.20. - 14:48

1.  A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért, titokcserével. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Pénteken (márc. 11.) tartjuk a templom közösségi teremében (hittanterem) 16.00 órától a bérmálkozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük a bérmálkozásra készülő fiatalok jelenlétét.

3.  Péntekenként keresztúti ájtatosságot végzünk a szentmise előtt 17.30 órától. A nagyböjti péntekek böjti napok, ezeken a napokon is hústól való megtartóztatás van. A böjti, bűnbánati napokon tegyünk valamilyen lemondást, vagy jócselekedetet.

4.  A nagyböjt folyamán végezzünk szentgyónást. A bűnbánat szentségében Isten soha nem elítél, hanem fölemel minket. Minél többen éljünk ezzel a lehetőséggel és tapasztaljuk meg Istenünk irgalmas szeretetét.

5.  Vasárnap (márc. 13.) az esti szentmise után Fatimai körmenetet tartunk.

6.  Jövő vasárnap (márc. 13.) szentségimádási napja lesz templomunknak. A 10.00 órás szentmisét követően 11.30 órakor szentségkitétel, majd az imádási-órák. A hirdetőtáblára kifüggesztettük a szentségimádási órák beosztását. Próbálja mindenki úgy megtervezni jövő vasárnapi programjait, hogy tudjon időt szakítani az Oltáriszentségben köztünk élő Krisztusra. Bízom benne, hogy a szentségimádási nap mindnyájunkban elmélyíti a Krisztushoz való tartozást.

7.  Az elmúlt héten gyűjtést tartottunk a katolikus iskolák javára. Templomunkban 356.105 Ft gyűlt össze. Köszönjük a hívek nagylelkű adományait.

8.  Felhívjuk a Szülők figyelmét, hogy gyermekeik iskolába való beíratásakor, a katolikus hitoktatás választása hitbeli kötelességük.

 

9.  Kérjük a 2022-ben szentségi házasságra készülő jegyespárokat, hogy a decemberben hirdetett felhívás kapcsán legkésőbb márc. 11-ig szíveskedjenek a Szent István Plébániára beadni a házasságkötéséhez szükséges adatlapot mellékleteivel együtt, mert szeretnénk kitűzni a jegyeskurzus időpontját.




Csatolmányok

Március hónap miseszándékai
(fájlméret: 577.0 KB, formátum: .pdf)
Heti liturgia, miseszándékok - 03.06.
(fájlméret: 957.0 KB, formátum: .pdf)
Szentségimádási nap - csoprotok
(fájlméret: 259.0 KB, formátum: .pdf)
Járványügyi rendelkezések
(fájlméret: 194.0 KB, formátum: .pdf)