Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. május 22.,
Júlia, Rita napja van.

 

jan
15
vasárnap

2023. Évközi 2. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.05.22. - 20:09

1.  A mai napon (jan. 15.) kezdődik az imahét a Krisztus-hívők egységéért.

2.  Kedden (jan. 17.) a Soproni Esperesi Kerület zarándoklata lesz a Győri Székesegyházba. Püspök úr hívja a kerület híveit és papságát a Székesegyház újraszentelésével kapcsolatos nagy imakilenced nyitó szentmisére, ami 18 órakor kezdődik Győrben a Székesegyházban. (Ezen a napon a Szent István templomban nem lesz szentmise)

3.  Szerdán (jan. 18.) a soproni Árpád-házi Szent Margit templom búcsújára várják a Híveket. Az ünnepi szentmise este 18 órakor kezdődik. (Ezen a napon a Szent István templomban nem lesz szentmise).

4.  Vasárnap (jan. 22.) a 8.30 órakor kezdődő szentmisében az ifjúsági zenekar teljesít szolgálatot. Gitáros mise lesz.

5.  Vasárnap (jan. 22.) Isten igéjének vasárnapja. 2019. szeptember 30-án, Szent Jeromos egyháztanító emléknapján tették közzé a Vatikánban Ferenc pápa „Aperuit illis (Megnyitotta nekik)" kezdetű apostoli levelét, amelyben elrendelte az Isten igéjének vasárnapját, amit az egyházi évközi idő harmadik vasárnapjára helyez. Ferenc pápa arra buzdít, hogy ezt a vasárnapot ünnepnapként éljük meg, a liturgiában a Biblia trónusra helyezésével, mely nyilvánvalóvá teszi, hogy Isten Igéjének meghatározó értéke van a közösség számára.

    Ferenc pápa kitér az apostoli levélben, hogy a lelkipásztorok nagy felelőssége, hogy mindenkivel megértessék a Szentírást, egyszerű nyelvezettel, mely alkalmas a meghallgatásra. Az elmélkedés és az imádság a szent szövegek kapcsán képessé tesz arra, hogy a szív szólaljon meg úgy, hogy megérintse a hívek szívét.
Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok - 01.15.
(fájlméret: 806.0 KB, formátum: .pdf)