Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2023. március 25.,
Irén, Irisz napja van.

 

jan
29
vasárnap

2023. Évközi 4. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2023.03.25. - 09:33

1.  Kedden (jan. 31.) a 18 órakor kezdődő szentmisét január hónapban elhunyt testvéreinkért mutatjuk be. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

2.  Csütörtökön (febr. 2.) Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét tarjuk. Urunkat Jézust ünnepeljük, akit ezen a napon mutattak be az Úr templomában. A 18.00 órakor kezdődő szentmisében végezzük a gyertyaszentelést. A bevonuláskor égő gyertyákkal körmenetet tartunk a Plébánia Tanácsadó Testületének tagjaival. A szentmise végén a hívek is vihetnek haza otthonaikba a szentelt gyertyákból.

3.  Pénteken (febr. 3.) Szent Balázs püspök vértanúról emlékezünk meg. Az este 18 órakor kezdődő szentmise végén egyéni Balázs-áldásban részesülhetnek a jelenlévők. Egyházunk imádsága így hangzik két megszentelt gyertya között a hívek fölött: „Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására, őrizzen meg téged Isten a torokbajtól és minden más betegségtől, az Atya, † a Fiú és a Szentlélek nevében.” A hétvégi szentmisék végén pedig közös Balázs-áldásban részesülhetnek a hívek.

4.  Vasárnap (febr. 5.) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

 

5.   Pénteken (febr. 3.) délután a plébánia iroda zárva tart, nem lesz ügyintézési lehetőség.

 

6.  Nyílt tanítási nap leendő elsős kisiskolásoknak a Soproni Szent Orsolya Iskolában (Deák tér 32.) 2023. február 1-jén. Várják az érdeklődőket. Részletek: http://sztorsolya.hu/index.php
Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok - 01.29.
(fájlméret: 810.0 KB, formátum: .pdf)
Február hónap miseszándékai
(fájlméret: 570.0 KB, formátum: .pdf)