Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 16.,
Csongor napja van.

 

jan
28
vasárnap

2024. Évközi 4. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.16. - 10:05

1.  Szerdán (jan. 31.) a 18.00 órakor kezdődő szentmisét január hónapban elhunyt testvéreinkért mutatjuk be. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

2.  Csütörtökön (febr. 01.) 18:00 órától felnőtt hittanra várjuk az érdeklődőket a templom emeleti hittantermébe.

3.  Pénteken (febr. 2.) Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét tarjuk. Urunkat Jézust ünnepeljük, akit ezen a napon mutattak be az Úr templomában. A 18.00 órakor kezdődő szentmisében végezzük a gyertyaszentelést. A bevonuláskor égő gyertyákkal körmenetet tartunk a Plébánia Tanácsadó Testületének tagjaival. A szentmise végén a hívek is vihetnek haza otthonaikba a szentelt gyertyákból.

4.  Szombaton (febr. 3.) Szent Balázs püspök vértanú kapcsán az este 18 órakor kezdődő szentmise végén egyéni Balázs-áldásban részesülhetnek a jelenlévők. Egyházunk imádsága így hangzik két megszentelt gyertya között a hívek fölött: „Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására, őrizzen meg téged Isten a torokbajtól és minden más betegségtől, az Atya, † a Fiú és a Szentlélek nevében.” A hétvégi szentmisék végén pedig közös Balázs-áldásban részesülhetnek a hívek.

5.  Vasárnap (febr. 4.) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

6.  Csütörtökön (febr. 1.) nyílt tanítási nap leendő elsős kisiskolásoknak a Soproni Szent Orsolya Iskolában (Deák tér 32.) Várják az érdeklődőket. Részletek a faliújságon lehelyezett plakáton és az iskola weboldalán.

7.  Továbbra is lehet jelentkezni a betegek szentségének felvételére, amire február 11-én (vasárnap) a betegek világnapja alkalmából tartott 10.00 órási szentmisében lesz lehetőség.

 

-A betegek szentségét felvenni kívánó, kérjük előre jelezze szándékát a plébánián (hivatali időben), hogy nyilvántartásba vehessük.

-Szükséges a betegek szentségének felvételékez a kegyelem állapota, vagyis vétele előtt végezzük el szentgyónásunkat. (gyóntatás a szentmisék előtt)

-A szentség kiszolgáltatásakor a pap a homlokot és a két kézfejet keni meg a betegek olajával imádság kíséretében.
Csatolmányok

Heti liturgia, miseszándékok - 01.28.
(fájlméret: 809.0 KB, formátum: .pdf)