Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 18.,
Andrea, Ilma napja van.

 

aug
14
vasárnap

Évközi 20. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.18. - 23:40


1. Augusztus 15-én, hétfőn Nagyboldogasszony ünnepét tartjuk. Ezen a napon de. 10 órakor és 19.00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.


2. Kópházán a Fekete Madonna búcsúját szintén hétfőn tartják.
Reggel 8 órakor németnyelvű, 9 órakor horvátnyelvű szentmise lesz. Ezt a szentmisét az ezüstmisés Egresits Ferenc pápai prelátus úr celebrálja. A 10.30 órakor kezdődő magyar nyelvű szentmisét Juhos Ferenc verbita tartományfőnök és Kaposi Gábor celebrálják.


3. Augusztus 20-án, (szombat) lesz Szent István király ünnepe, templomunk búcsúnapja. Ezen a napon 8.30 órakor nem lesz szentmise. De. 10 órakor szabadtéri szentmise kezdődik a templom előtti téren. Az ünnepi szentmisét Fr. Dr. Barsi Balázs O.F.M celebrálja és homíliájában szól hozzánk. A szentmise befejeztével az ünnep a városi ünnepséggel folytatódik, amikor imádkozunk Szent István Király szobránál. Ünnepi beszédben szól mindannyiunkhoz: Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere. Tiszteletünk jeleként virágkoszorúkat helyezünk el. Közreműködik templomunk kórusa. Az ünnepség után kenyér- és borszentelés következik, majd a város pékjeinek és borászainak jelenlévő képviselői kóstolóval kedveskednek a megjelent vendégeknek. Az „Élő kövek” katolikus könyvesbolt is jelen lesz, és kedvezményes áron lehet náluk vásárolni.
Az ünnep előkészítéséhez kérjük, mindazok segítő munkáját, akik az eddigi években is megtették ezt templomunkért odaadó szeretettel. Akik süteményeket tudnak hozni, szeretettel fogadjuk. Ők pénteken az esti órákban szíveskedjenek ezeket elhozni, hogy plébániánk közössége nevében tudjuk megkínálni a jelenlévőket, valamint vizet és üdítőt osztani. Ministránsainknak pénteken 18.00 órától próbát tartunk.
Szent István Királyunk ünnepén, templomunk búcsújára, mindenkit nagy szeretettel hívunk és várunk.

 




Csatolmányok

Heti liturgia
(fájlméret: 442.0 KB, formátum: .pdf)
Templom búcsú
(fájlméret: 175.0 KB, formátum: .pdf)