Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 18.,
Andrea, Ilma napja van.

 

szept
04
vasárnap

Évközi 23. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.18. - 13:59


1. Vasárnap 18.00 órakor szentségimádási órát tartunk papi és szerzetesi hivatásokért. Várunk szeretettel mindenkit, különösen a rózsafüzér-társulat tagjait.


2. Szeptember 8-án, (csütörtök) lesz a hálaadó életvédő zarándoklat. 15.00 órakor kezdődik az ökumenikus istentisztelet itt a Szent István templomban, majd az Erzsébet kórházhoz vonulunk, ahol mécseseket gyújtunk a meg nem született életekért. Szeretettel hívjuk az imádkozó híveket, különösen is a fiatalokat.


3. Ugyancsak szeptember 8-án, (csütörtök) Kisboldogasszony ünnepén van templomunk felszentelésének ünnepe. 19.00 órakor ünnepi szentmisét mutatunk be hálából templomunkért a Szűzanya tiszteletére és kérjük Szent István Király közbenjárását. Nagy szeretettel hívjuk és várjuk kedves híveinket.


4. A hitoktatással és a szentségek felvételével kapcsolatosan szülői értekezletet, megbeszélést tartunk. Ennek időpontját a későbbiekben hirdetjük, ill. a hirdetőtáblán olvasható lesz. A Deák-téri iskolában a szeptember 12-i héttől kezdődik majd a hitoktatás.

Azt már most jeleznénk, hogy az egyház szabályzata előírja, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, - elsőáldozás, bérmálás, - akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt is tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, jó szándékukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt kereszténnyé válás krisztusi útján.
 




Csatolmányok

Heti liturgia
(fájlméret: 494.0 KB, formátum: .pdf)