Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

márc
06
vasárnap

Évközi 9

Feltöltés dátuma: 2024.04.26. - 03:16

1. 2011. márc. 6-án, vasárnap ingyenes ruhaosztás lesz a Szent István templom előtti téren, du. 3 órától. Akiknek ismeretségében vannak rászorulók, szíveskedjenek továbbítani feléjük.


2. Vasárnap du. 5 órától szentségimádási órát tartunk papi és szerzetesi hivatásokért. Hívjuk szeretettel kedves testvéreinket, különösen a rózsafüzér-társulat tagjait.

 

3. A héten hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt. A nagyböjti idő célja húsvét ünneplésének előkészítése. A nagyböjti időszak ráhangolja a keresztény embert a húsvéti misztérium, a megváltás titkának méltó megünneplésére. Hamvazószerdán a szentmise keretében hamvazás lesz. Ezen a napon szigorú böjt van, amikor nem fogyasztunk húseledelt, 18 éves kortól pedig háromszori étkezést tartunk. Akik nem tudnak szerdán részt venni a szentmisén, őket a szombat esti és a jövő vasárnapi szentmisék végén hamvazzuk meg. A böjt és az imádság hála a minket megváltó Krisztusnak.

 

4. Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk a szentmise előtt fél 6-tól. Hívjuk szeretettel a kedves testvéreket, hiszen a keresztjét értünk hordozó Krisztus, ezáltal is közelebb kerülhet hozzánk. A nagyböjti péntekek böjti napok, ezeken is hústól való megtartóztatás van.

 

5. Templomunk egész napos szentségimádása jövő vasárnap lesz. A képviselő-testület és a rózsafüzér-társulat beosztása kifüggesztve a hirdetőtáblákon megtalálható. A szentségimádási nap a következőképpen épül fel:

  • 10 órás szentmise után SZENTSÉGKITÉTEL;
  • 11 órától, óránként váltják a testületi tagok, ill. a rózsafüzéres tagok egymást;
  • Du. 3 órától az ifjúság imaórája lesz. Hívunk minden hittanost erre a szentórára, különösen az elsőáldozásra készülőket és a bérmálandókat. Ezen templomunk ifjúsági zenekara játszik.
  • Du. 4 órától a város hívei részére szentóra.
  • Este fél 6-kor SZENTSÉGELTÉTEL, majd este 6 órakor szentmise.

A szentségimádási nap nagy lehetőséget kínál arra, hogy elmélyedjünk az Eucharisztikus titokban. A hét folyamán lélekben készüljünk e lelki találkozásra Krisztussal.

 




Csatolmányok

Heti liturgia
(fájlméret: 447.0 KB, formátum: .pdf)