Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 23.,
Béla napja van.

 

máj
01
vasárnap

Húsvét 2. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.23. - 11:21


1. Ma este 6 órától imaóra lesz a Cursillo-közösség vezetésével. ¾ 7-től énekeljük a Loretto-i litániát a Szűzanyát köszöntve.


2. Jövő vasárnap elsőáldozás lesz templomunkban a de. 10 órakor kezdődő szentmise keretében. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a szülők részére fenntartott helyeket szíveskedjenek szabadon hagyni. Az elsőáldozási szentmisén csak az általunk felkért fényképész működhet, ezért kérünk mindenkit, hogy további fényképezésekkel ne zavarja a szentmise méltóságát. Az elsőáldozók részére próbát tartunk csütörtökön du. 5 órától, melyen kötelező a részvétel és ekkor végzik első szentgyónásukat.


3. Megkeztük május hónapját, amely a Szűzanyának van szentelve. Ezért a szentmisék előtt ¾ 7-től imádkozzuk a Lorettoi litániát Május Királynőjét köszöntve. Az ének szavaival hívunk mindenkit: „Máriát dicsérni, hívek jöjjetek…”


4. Megköszönöm mindazok adományát, akik eddig már a plébánián befizették egyházközségi hozzájárulásukat. Erre továbbra is lehetőség van. A héten már indul az egyházi adószedő – Simonfi Ferencné Zsuzsa asszony, akinél befizethetik egyházi hozzájárulásukat, akik még nem rendezték. A győri egyházmegyében a megállapított minimál összeg: keresettel rendelkezőknek éves 4 000 Ft, nyugdíjasnak, vagy GYES-en lévőknek éves 2 000 Ft. Ezen pénzösszegekből tartjuk fenn templomunkat és plébániánkat. Ezért kérjük szeretettel adományaikat. Az idei évtől sárga postai csekken is lehet befizetni ezeket az összegeket, amit kérhetnek az egyházi adószedőtől ill. a plébánián.


5. Végül szeretettel köszöntöm a kedves édesanyákat, nagyanyákat, akiket a mai napon különösen is tisztelünk. Kívánom, és ezért imádkozom, hogy az Úristen bőséges áldása kísérje mindennapi életüket. A Boldogságos Szűzanya példája vezesse őket szép hivatásukban és érezzék mindig az Ő anyai pártfogását.

 




Csatolmányok

Heti liturgia
(fájlméret: 441.0 KB, formátum: .pdf)