Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. március 28.,
Gedeon, Johanna napja van.

 

máj
08
vasárnap

Húsvét 3. vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.03.28. - 12:23


1. Ma 18.00 órától imaóra lesz a Cursillo-közösség tagjai vezetésével.


2. Pénteken a szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.


3. A májusi litániákra továbbra is várjuk szeretettel a Szűzanyát köszöntő kedves testvéreinket, és egyben megköszönöm nagyszámú jelenlétüket.


4. Jövő vasárnap, Jó Pásztor vasárnapja lesz, amikor hivatásokért imádkozunk. Nagyon megfogyatkozott a papi hivatások száma, amikor egyre több lenne az aratnivaló, és egyre kevesebb a munkás az Úristen szántóföldjén. A győri egyházmegye plébániáinak felében nincs önálló lelkipásztor. Nagy szükség van új papi hivatásokra, fiatal, lelkileg és teológiai tudományban felkészült papokra. Ezen a héten imáinkban külön is kérjük a Legfőbb Pásztort, „hívjon és küldjön munkásokat az ő aratásába…” A papi és szerzetesi hivatásokért való imádság mellett gondolnunk kell arra is, hogy a Szemináriumban megfelelő ellátásban részesüljenek a papságra készülő kispapjaink. A Papnevelő Intézet teljes ellátást biztosít a kispapoknak. Ezért kérjük kedves testvéreink anyagi támogatását, a jövő vasárnapi gyűjtésben, amit a papnevelés céljaira küldünk.


5. Ugyancsak jövő vasárnap 16.00 órakor „MOCORGÓ-MISE” lesz a kisgyermekek részére.

6. Örömmel hirdetjük, hogy 2011. június 17-én (péntek) de. 10 órakor, a győri Bazilikában plébániánk diakónusát, Kaposi Gábort pappá szenteli Pápai Lajos megyéspüspök úr. A szentelésre autóbuszt indítunk. Akik részt kívánnak venni a papszentelésen 2011. május 31-ig iratkozzanak fel a sekrestyében, vagy a plébánián. Az autóbusz költsége személyenként 2000 Ft. A papszentelésről és az újmiséről a későbbiekben tájékoztatjuk kedves testvéreinket.
 




Csatolmányok

Heti liturgia
(fájlméret: 440.0 KB, formátum: .pdf)