Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. március 29.,
Auguszta napja van.

 

ápr
22
vasárnap

Húsvét 3.vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.03.29. - 00:05


1. Vasárnap 18.00 órától imaóra lesz a Cursillo-csoport vezetésével.


2. Szerdán Szent Márk evangélista ünnepét tartjuk, és a szentmise után zsolozsmát imádkozunk.


3. Az elsőáldozók részére templomi próbát tartunk 2012. április 27-én (péntek) 17.00 órától.


4. Jövő vasárnap, Jó Pásztor vasárnapja lesz, amikor hivatásokért imádkozunk. A Győri Papnevelő Intézetben három egyházmegye papnövendékei – győri, szombathelyi és nagyszombati – készülnek a papi hivatásra. Az idei esztendőben, Jó Pásztor ünnepén, a kispapok a Győri Egyházmegye plébániáit keresik fel és tesznek tanúságot hivatásukról. Így a jövő hétvégére, plébániánkra is érkezik két kispap, akik szolgálatukkal és igehirdetésükkel teszik széppé Jó Pásztor ünnepét. A hét folyamán imáinkat ajánljuk fel papi és szerzetesi hivatásokért. Jövő vasárnapi perselyadományainkkal pedig segítsük a papnevelés nemes feladatát.


Városi hirdetések:

5. 2012. április 27-én (péntek) 19.00 órától a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezésében előadás lesz a Szent György Plébánia Jezsuita termében. Az előadást Horváth Imre városplébános úr tartja.
Az előadás címe: A hit éve


6. A Szent György templom búcsúját a héten, kedden és jövő vasárnap tartják. Kedden 18.00 órakor az ünnepi szentmisét Zsebedics József kanonok úr mutatja be. Jövő vasárnap 11.00 órakor Dr. Seregély István ny. egri érsek úr; 17.00 órakor Erdész Ferenc kanonok úr mutat be ünnepi szentmisét. A képviselőtestületek delegáltjait a vasárnap de. 11 órás szentmisére és a szentmisét követő állófogadásra várják.

 




Csatolmányok

Heti liturgia
(fájlméret: 736.0 KB, formátum: .pdf)